27/09/20

Thuiskomen in je Zelf trainingsweek 2016

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/04/2016 - 23/04/2016
Hele dag

Locatie
Casa Gazebo, Cap Martinet, Ibiza Spanje

Category(ies)


Tijdens deze 7 daagse ervaringsgerichte trainings-week ga je de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en vergroten. De natuurlijke signalen die het lichaam geeft om te helen en in balans te blijven leer je beter herkennen en te gebruiken in het dagelijkse leven. In deze training leer je je persoonlijke krachtbronnen te versterken. Je bent beter in staat om met stress en schokkende gebeurtenissen om te gaan en opgedane stress bewust te ontladen. Je leert preventief persoonlijk onderhoud toe te passen, zodat jou veerkracht wordt vergroot en je duurzaam inzetbaar blijft. Ook vind je hier alle mogelijkheden om in het reine te komen met je Zelf, het verleden achter je te laten en een nieuwe start te maken in het hier en Nu.

Voor wie:
De training is bedoelt voor iedereen die een week helemaal voor zichzelf wil hebben om in rust, ontspanning, veiligheid, vertrouwen en openheid naar jezelf en anderen te groeien naar meer begrip en zelfinzicht en de tijd te krijgen om te helen en weer helemaal op te laden.
Voor mensen / beroepsprofessionals die preventief hun weerbaarheid tegen lang aanhoudende stress willen vergroten en effectief met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen willen leren omgaan.
Met name mensen met functioneringsproblemen, overspannenheid, burn-out, trauma’s en post- traumatische stress, hebben baat bij deze training.
Voor mensen die balast uit het verleden af willen leggen en hun leven willen veranderen door in het reine te komen met zichzelf en daarmee een frisse stap richting de toekomst willen zetten.

Inhoud van de training:

Het intensieve trainings programma is zo opgebouwd dat het je meeneemt op een helende reis die je:
laat thuiskomen in je Zelf.
Deze zoektocht naar binnen brengt je weer in contact met je hulpbronnen en de oneindige bron van creativiteit en bewustzijn, waardoor je beter in staat bent om je volledige potentieel te leven.
Deze training is geen therapie, doch het heeft een hoge therapeutische waarde.
Je leert in deze training vooral om aanwezig te zijn in het moment, maar daarnaast zijn er nog vele andere voordelen in deze training:

 • Je leert op een bewuste manier ontspannen, zodat opgelopen stress op een natuurlijke manier kan ontladen en je lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.
 • Je maakt kennis met verschillende technieken zoals; Somatic Experience, gerichte adem en bewegingsoefeningen en mindfulness welke de integratie van voelen en denken ondersteunen.
 • Je leert lichaamsreacties herkennen, stabiliseren en reguleren en vergroot daarmee je veerkracht.
 • Je krijgt een dieper inzicht in de werking van je zenuwsysteem en de invloed die dit heeft op jouw functioneren, deze psycho-educatie is de ondersteuning voor het lichamelijke proces.
 • Door middel van geleide visualisaties en diepte ontspanning gaat je ballast uit het verleden loslaten en worden dieper liggende spanningen ontladen.
 • Je krijgt praktische cognitieve gedragstechnieken aangeboden, evenals The Work van Byron Katie, waarmee je belemmerende overtuigingen onderzoekt en loslaat, meer regie over je gedachten kunt nemen en met vertrouwen in het leven kunt gaan staan.
 • Oplossen van schaamte, schuld, boosheid, agressie, zorgen, angsten en verdriet.
 • De interactie tussen de deelnemers vormt een krachtige bron van zelfinzicht evenals het ervaren van periodes van bewuste stilte.
 • Er wordt veel aandacht besteed aan de biologische vegetarische voeding om de psychische en met name fysieke reiniging te ondersteunen.

Basisprogramma: Trainingsweek “thuiskomen in je Zelf”.
Het basis programma bestaat uit:

 • Je begint met een uitgebreid (telefonisch) intake gesprek.
 • Je volgt de trainingsweek op lokatie.
 • Na de training is er individuele nazorg en.
 • Onderlinge ondersteuning via een besloten Facebook groep.
 • Na ongeveer 6 weken is een terugkomdag voor de deelnemers.
 • Aanvullende coaching en behandelingsmogelijkheden op maat.

Investering basis programma.

Prijs =                                 € 1450,- incl.Btw 

Vroegboek -10%               € 1305,- incl   (korting = € 145) tot 31 januari 2016

Herhaler     -20%               € 1160, – incl (korting = € 290)

Gespreid betalen in drie maanden a €485,-  mogelijk.  

 

Het werk voortzetten.

De reader van de trainingsweek biedt voldoende studie materiaal om thuis het werk te kunnen voortzetten. De Facebook groep met het contact onderling is daarbij een fijne ondersteuning.
Wilt je de meditaties en het lichaamswerk ook thuis blijven voortzetten voor een duurzaam resultaat, dan kunt je bij Pro Somatics in Krommenie terecht voor coaching en behandeling en een breed programma aan aanvullende workshops en trainingen die aansluiten op de trainingsweek.
Zie de informatie op deze site.

Het week arrangement van de trainingsweek is “all inclusive” (incl. Transfer van en naar Ibiza airport).
Eten, drinken, excursie, Studie reader en het gebruik van trainingsmateriaal & voorzieningen.
****Exclusief vliegticket naar Ibiza***

_____________________________________________________________________________________________

 

Praktisch:
De trainingsweek gaat door bij minimaal 4 deelnemers, en is voor maximaal 12 deelnemers. i.v.m peroonlijke begeleiding.

We verblijven in de luxe villa “Casa Gazebo” vlak bij het Talamanca strand in Cap Martinet.
Het vrijstaande complex staat in een grote tropische tuin met palmbomen, zwembad, jacussi, lounge plekken, yoga ruimten en uitzicht over zee.
U verblijft vrijwel de gehele week op het terrein en contact met de buitenwereld wordt tot een minimum beperkt. Horloges, telefoons, laptops en Ipads mogen tijdens deze week niet gebruikt worden.
Contact met het thuisfront (in noodgevallen) vindt via de begeleiding plaats.

U dient in redelijke fysieke conditie te zijn om het intensieve trainingsprogramma te ondergaan.

info: Casa Gazebo

Datum training: Aankomst op Zaterdag16 April 2016, t/m Vrijdagavond 22 April 2016.

Zaterdag 23 April is de terugreis naar Nederland.

Voor meer info over particuliere zorg op maat, stuurt U een mail naar info@schaayenschouten.nl
of belt U met:

Caroline Schaay : 0626366679  www.carolineschaay.nl
Sander Schouten: 0626498499 www.prosomatics.nl

____________________________________________________________________________________________________________

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS VAN DE VORIGE TRAININGSWEKEN;

Bijna mijn hele leven was ik vooral bezig met “de ander” en ben mezelf daardoor uit het oog verloren.

Deze zomer bereikte mijn gevoel voor eigenwaarde een dieptepunt en had geen idee hoe het verder moest.

Via een collega kwam ik in contact met Caroline en na een paar privé-sessies opperde zij of de trainingsweek misschien iets voor mij was.

In eerste instantie zag ik het helemaal niet zitten, maar gaandeweg begon het toch te kriebelen en uiteindelijk heb ik ja gezegd.

En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! De waardering die ik op Ibiza voelde, het jezelf kunnen zijn, de inspirerende en liefdevolle omgeving

het voelde allemaal als een warm bad. Voor iedereen die thuis wil komen bij zich Zelf kan ik de trainingsweek van harte aanbevelen!

Han Baas

________________________________________________________________________________________________

Sander en Caroline leveren echt wat ze beloven!

Ik zat al een tijdje ‘vast’. Ik had het gevoel dat ik iets moest doorbreken, een laag dieper moest in mijn bewustwording. Maar er zat ook de nodige weerstand. Ik heb in mijn leven verschillende soorten therapieën gehad, tevens voor/door mijn opleiding Psychosociaal Werkende, en had geen idee en/of vertrouwen welke mij dat zou brengen waar ik naar op zoek was. Toen ik hoorde van ‘Thuiskomen in je-Zelf’ had ik meteen het gevoel dat dit het wel eens zou kunnen zijn.

De week was zeer intensief en de nodige weerstand kwam om de hoek kijken. Maar uiteindelijk heeft de week mij gebracht wat ik wilde, wat ik verwachtte en nog veel meer. Wat een geweldige ervaring is dit! Alles klopte. Niet alleen de omgeving en de bijzondere oefeningen, maar ook de perfecte opstelling en afstemming van Caroline en Sander, hebben mij gebracht waar ik wilde komen. Bij mezelf. Ik ben die laag dieper gekomen. Mede daardoor heb meer (zelf)vertrouwen, ben opener, stabieler en ervaar meer rust. Natuurlijk raak ik nog weleens uit balans. Maar dan herken ik wat er gebeurt en door de oefeningen, geleerd in de trainingsweek, kan ik weer vrij snel terugkomen bij mezelf. Ik raak mezelf niet meer helemaal ‘kwijt’ en heb geleerd hoe ik kan ont-spannen en los-laten. Echt geweldig! Ik voel me een ander mens, maar in feite ben ik juist meer mezelf. Ik ben echt thuisgekomen in me-Zelf.

Nogmaals bedankt, lieve Caroline en Sander. Voor de onvoorwaardelijke liefde en steun, voor de ruimte, warmte en veiligheid en voor de nodige ‘zetjes’, precies op het juiste moment. Zonder jullie geweldige, professionele en intuïtieve ondersteuning, was ik niet zover gekomen. En daar ben ik jullie oneindig dankbaar voor. Tot ziens!

Arnie van Vegchel

________________________________________________________________________________________________

Thuiskomen in je Zelf heeft me heel veel gebracht!

Een week weg van alles onder begeleiding van Sander en Caroline is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven als je weer dicht bij jezelf wilt komen. Geef je over aan hun warmte in de veilige en relaxte omgeving van Casa Casebo en laat het gebeuren (let it be). Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik op m’n gevoel mag, kan en vooral durf te vertrouwen. Wat je voelt dat is er en waar dat door komt staat daar los van. Jouw gevoel wil je wat vertellen, dus erkennen dat het er zit geeft rust. Als je ook nog kunt achterhalen wat dat gevoel veroorzaakt is helemaal super fijn.
Rust is sowieso belangrijker geworden in mijn leven. Nu ik dit schrijf, 4 maanden na terugkomst, bouw ik nog steeds heel bewust rustmomenten in om alleen te zijn met mijn gevoel en mijn eigen gedachten. Wat doet iets met me en waarom eigenlijk? Dit brengt en houdt me zo dicht mogelijk bij mezelf. Dus die ene week Ibiza heeft nog steeds invloed op hoe ik nu mijn leven leid en ik verwacht dat dat nog heel lang zo blijft. Als je wilt ontdekken wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar mogelijk blokkades zitten, dan is dit de week om er concreet mee aan de slag te gaan. 

Marlinde Oosterhoff

________________________________________________________________________________________________

Het was een bijzondere ervaring deze trainingsweek. Achteraf begreep ik pas wat thuiskomen bij je Zelf betekend, wow!

Diepe rust, ontspanning, alles bewust meemaken , het was geweldig, Hier wil ik meer van.
Dankzij het goede cursus materiaal kan ik thuis de oefeningen ook doen.

De accommodatie en verzorging hadden mijn verwachting ver overtroffen.  En natuurlijk het professionele en warme contact van de trainers.
Caroline en Sander, enorm bedankt en tot snel. Ook voor mensen die al ervaring hebben met mindfulness is dit een enorme krachtige transformatie week!
Ralph Reiniers
ERVARING VAN DEELNEMER TRAININGSWEEK OKTOBER 2014;

In een fantastische ambiance met twee goed op elkaar afgestemde trainers een mooie week gehad.
Caroline en Sander bieden voldoende tools aan om mee naar huis te nemen en weer verder mee te werken.
De oefening die op mij veel indruk heeft gemaakt was de Quantum light breath.
Een krachtige oefening die mij diepere lagen heeft laten zien waar gezonde ontlading en integratie in heeft plaatsgevonden.
Het assisteren EN meedoen in de groep heeft me zeker geïnspireerd en doen groeien in mijn eigen verdere ontwikkeling.
Ik wens jullie heel veel succes in de verdere ontwikkeling van jullie cursusaanbod !
Koen Verzellenberg

ERVARING VAN DEELNEMERS TRAININGSWEEK APRIL 2014;

Ik hoop van harte dat dit concept/deze training zich verder ontwikkeld en dat jullie hier succes mee zullen hebben in welke vorm dan ook!
Het heeft mij in ieder geval erg goed gedaan, ik ben echt wat losser en kan me beter ontspannen…. en heb voor de toekomst tools om dit vaker te kunnen voelen.
Rob Verhagen

★★★★★ Na een intensieve week van leren, luisteren en naar jezelf kijken ben ik een heel stuk wijzer geworden. Het besef dat de balans tussen geest en lichaam zo belangrijk is. Ik heb in 1 week zoveel geleerd en zoveel energie gekregen dat is echt super. Mede door het intensieve en afwisselende programma zijn er veel uitdagingen aangeboden. Ik voel me rustig, sterk en heb weer energie en kijk met een voldaan gevoel terug naar deze week. Het is hard werken in je hoofd en met je lijf maar de beloning is heerlijk. Sander, Caroline en Yvonne super bedankt jullie hebben me genoeg bagage meegegeven om verder te gaan.
Peter de Haan

Treffend verslag van de trainingsweek Thuiskomen in je Zelf op Ibiza waar ik aan heb deelgenomen. Echt wat geleerd, echt wat veranderd en echte mensen, mezelf incluis, achter hun maskers vandaan zien komen. Super begeleid door Sander Schouten Caroline Schaay en Yvonne Welten. In 04 t/m 10 oktober 2014 gaan ze weer…
Nicolet Schouten

VAN HUIS OM TE LEREN THUISKOMEN

Een groep van twaalf PTSS’ers, zeven veteranen, twee politiemensen en drie burgers, negen mannen en drie vrouwen, met een leeftijdsvariatie van 30 tot 62 jaar, ging gefaciliteerd door de BNMO/STIMOG, een week naar een besloten oord op Ibiza met drie therapeuten en twee verzorgers om door middel van lichaamsgerichte therapie en meditatie een betere grip op zichzelf te krijgen. Vol ambivalente gevoelens van hoop en verwachting tegenover de scepsis en het wantrouwen ten opzichte van een “geitenwollensokken” benadering. Wat lacherig en spottend over het spartaanse regime: geen horloges, telefoons, tablets en laptops, geen alcohol en geen vlees.
Na het uitspreken van commitment aan de structuur begint een week waarin lichaamsbeweging, therapie en meditatie worden afgewisseld met sharing: het met elkaar delen van ervaringen, gevoelens en gedachten. Woede, verdriet, angst, schuld en schaamte komen alle aan bod. Treffend is de parallelliteit: Afghanistan en Cambodja, Libanon en Bosnië, politiewerk en burgertrauma’s blijken enorm veel overeenkomsten te hebben. Emoties laaien hoog op, de therapeuten moeten veelvuldig begeleiding bieden, het ene verhaal is nog schokkender dan het andere…. stilaan ontstaat een sfeer van verbondenheid, van gehoord en begrepen te worden, van herkenning en erkenning. Opvallend is het grote onderlinge vertrouwen in deze groep, in deze bijzondere ontmoeting van vrouwen en mannen, die getekend door hun traumatische ervaringen, elkaar niet of inmiddels nauwelijks kennend, toch de diepste pijn aan elkaar ten toon spreiden, die ze in de kelder van hun ziel dachten te kunnen verbergen, maar die op de deining van de zee der tijd onweerhoudbaar telkens opnieuw kwam boven drijven. Aan het eind van de week is individueel en tesamen de competentie gegroeid om te kunnen omgaan met het verleden, herboren naar huis te gaan en aldus thuis te komen in zichzelf. Lees in de komende Kareoler het verhaal van deze bijzondere week, opgetekend door één van de deelnemers.
Frans Doppegieter

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS VAN DE TRAININGSWEEK IN OKTOBER 2013

Deze Retraite / trainingsweek kan ik van harte aanbevelen, ik heb deze retraite gevolgd in oktober 2013. Het was een prachtige en intense week met veel dynamiek en het heeft mij zowel persoonlijk maar ook mijn omgeving heel veel opgeleverd.

Bij de ervaren coaches Caroline Schaay , Sander Schouten en Yvonne Welten voelde ik me fijn en veilig.

Casa Gazebo Ibiza is een een van de meest luxueuze villa’s op Ibiza en van alle gemakken voorzien. Een prachtig zwembad met heerlijke ruime Balinese hemelbedden, weelderige tuinen, uitzicht op zee, goddelijk eten gekookt door privé kok(s) en het terrein beschikt over een mooi overkapte yoga ruimte, zodat je ook tijdens de meditaties en yoga van buiten kunt genieten.

Discotheek onder de villa voor een gezellig afsluitfeest.

Als je moe bent van ons hectische bestaan, iets hebt op te lossen, jezelf rust, liefde, aandacht, ontspanning en luxe verwennerij gunt……neem dan deel aan deze prachtige week en kom weer in balans!

Echt een aanrader!

_____________________________________________________________________________________
* ” Zit je niet lekker in je vel?
* Heb je een burn-out?
“Verwen jezelf dan eens met een retraiteweek in Ibiza in de prachtige villa Casa Casebo o.l.v. Sander en Caroline die je handvatten aanreiken om aan je klachten te werken en weer helemaal tot jezelf te komen.
Ik heb in Okt 2013 een hele mooie week gehad en ik kwam als herboren terug.”
Sandra Kemp

 

 

 

Ervaring van deelnemer Trainingsweek Oktober 2014;

In een fantastische ambiance met twee goed op elkaar afgestemde trainers een mooie week gehad.
Caroline en Sander bieden voldoende tools aan om mee naar huis te nemen en weer verder mee te werken.
De oefening die op mij veel indruk heeft gemaakt was de Quantum light breath.
Een krachtige oefening die mij diepere lagen heeft laten zien waar gezonde ontlading en integratie in heeft plaatsgevonden.
Het assisteren EN meedoen in de groep heeft me zeker geïnspireerd en doen groeien in mijn eigen verdere ontwikkeling.
Ik wens jullie heel veel succes in de verdere ontwikkeling van jullie cursusaanbod !
Koen Verzellenberg

Ervaring van deelnemers Trainingsweek April 2014;

Ik hoop van harte dat dit concept/deze training zich verder ontwikkeld en dat jullie hier succes mee zullen hebben in welke vorm dan ook!
Het heeft mij in ieder geval erg goed gedaan, ik ben echt wat losser en kan me beter ontspannen…. en heb voor de toekomst tools om dit vaker te kunnen voelen.
Rob Verhagen

★★★★★ Na een intensieve week van leren, luisteren en naar jezelf kijken ben ik een heel stuk wijzer geworden. Het besef dat de balans tussen geest en lichaam zo belangrijk is. Ik heb in 1 week zoveel geleerd en zoveel energie gekregen dat is echt super. Mede door het intensieve en afwisselende programma zijn er veel uitdagingen aangeboden. Ik voel me rustig, sterk en heb weer energie en kijk met een voldaan gevoel terug naar deze week. Het is hard werken in je hoofd en met je lijf maar de beloning is heerlijk. Sander, Caroline en Yvonne super bedankt jullie hebben me genoeg bagage meegegeven om verder te gaan.
Peter de Haan

Treffend verslag van de trainingsweek Thuiskomen in je Zelf op Ibiza waar ik aan heb deelgenomen. Echt wat geleerd, echt wat veranderd en echte mensen, mezelf incluis, achter hun maskers vandaan zien komen. Super begeleid door Sander Schouten Caroline Schaay en Yvonne Welten. In 04 t/m 10 oktober 2014 gaan ze weer…
Nicolet Schouten

VAN HUIS OM TE LEREN THUISKOMEN

Een groep van twaalf PTSS’ers, zeven veteranen, twee politiemensen en drie burgers, negen mannen en drie vrouwen, met een leeftijdsvariatie van 30 tot 62 jaar, ging gefaciliteerd door de BNMO/STIMOG, een week naar een besloten oord op Ibiza met drie therapeuten en twee verzorgers om door middel van lichaamsgerichte therapie en meditatie een betere grip op zichzelf te krijgen. Vol ambivalente gevoelens van hoop en verwachting tegenover de scepsis en het wantrouwen ten opzichte van een “geitenwollensokken” benadering. Wat lacherig en spottend over het spartaanse regime: geen horloges, telefoons, tablets en laptops, geen alcohol en geen vlees.
Na het uitspreken van commitment aan de structuur begint een week waarin lichaamsbeweging, therapie en meditatie worden afgewisseld met sharing: het met elkaar delen van ervaringen, gevoelens en gedachten. Woede, verdriet, angst, schuld en schaamte komen alle aan bod. Treffend is de parallelliteit: Afghanistan en Cambodja, Libanon en Bosnië, politiewerk en burgertrauma’s blijken enorm veel overeenkomsten te hebben. Emoties laaien hoog op, de therapeuten moeten veelvuldig begeleiding bieden, het ene verhaal is nog schokkender dan het andere…. stilaan ontstaat een sfeer van verbondenheid, van gehoord en begrepen te worden, van herkenning en erkenning. Opvallend is het grote onderlinge vertrouwen in deze groep, in deze bijzondere ontmoeting van vrouwen en mannen, die getekend door hun traumatische ervaringen, elkaar niet of inmiddels nauwelijks kennend, toch de diepste pijn aan elkaar ten toon spreiden, die ze in de kelder van hun ziel dachten te kunnen verbergen, maar die op de deining van de zee der tijd onweerhoudbaar telkens opnieuw kwam boven drijven. Aan het eind van de week is individueel en tesamen de competentie gegroeid om te kunnen omgaan met het verleden, herboren naar huis te gaan en aldus thuis te komen in zichzelf. Lees in de komende Kareoler het verhaal van deze bijzondere week, opgetekend door één van de deelnemers.
Frans Doppegieter

Ervaringen van deelnemers van de trainingsweek in Oktober 2013

Deze Retraite / trainingsweek kan ik van harte aanbevelen, ik heb deze retraite gevolgd in oktober 2013. Het was een prachtige en intense week met veel dynamiek en het heeft mij zowel persoonlijk maar ook mijn omgeving heel veel opgeleverd.

Bij de ervaren coaches Caroline Schaay , Sander Schouten en Yvonne Welten voelde ik me fijn en veilig.

Casa Gazebo Ibiza is een een van de meest luxueuze villa’s op Ibiza en van alle gemakken voorzien. Een prachtig zwembad met heerlijke ruime Balinese hemelbedden, weelderige tuinen, uitzicht op zee, goddelijk eten gekookt door privé kok(s) en het terrein beschikt over een mooi overkapte yoga ruimte, zodat je ook tijdens de meditaties en yoga van buiten kunt genieten.

Discotheek onder de villa voor een gezellig afsluitfeest.

Als je moe bent van ons hectische bestaan, iets hebt op te lossen, jezelf rust, liefde, aandacht, ontspanning en luxe verwennerij gunt……neem dan deel aan deze prachtige week en kom weer in balans!

Echt een aanrader!

_____________________________________________________________________________________
* ” Zit je niet lekker in je vel?
* Heb je een burn-out?
“Verwen jezelf dan eens met een retraiteweek in Ibiza in de prachtige villa Casa Casebo o.l.v. Sander en Caroline die je handvatten aanreiken om aan je klachten te werken en weer helemaal tot jezelf te komen.
Ik heb in Okt 2013 een hele mooie week gehad en ik kwam als herboren terug.”
Sandra Kemp