27/09/20

Aanpak

Pro Somatics werkt met een aanpak die preventie, behandeling en nazorg combineert. Het pro somatics programma heeft als doel zorg op maat aan te bieden in een duurzame aanpak waarmee je kunt werken we aan je herstel, heling en het hervinden van vitale energie, verbinding en levensvreugde. Pro Somatics kan zo de drijvende kracht zijn achter een psychologisch, sociaal en spiritueel ontwaken. Hieronder lees je wat de mogelijkheden voor jou kunnen zijn.

Pro Somatics trainingen werkt met lichaamsgerichte (somatische) methodes die je beter in contact brengen met jezelf en de taal van je lichaam. Door de taal van ons lichaam te leren spreken en daar meer naar te luisteren kunnen we ons lichaam helpen zichzelf te genezen. Zo werken we aan, herstel, heling en het hervinden van vitale energie, verbinding en levensvreugde. Hierdoor vindt je ook vaak de antwoorden op de levensvragen waar je mee zit of die voortkomen uit hetgeen er gebeurd is en opent zich de weg naar nieuwe zingeving in je leven en werk. Alle Pro Somatics trainingen hebben deze ondergrond en variëren in intensiteit. In de trainingen wordt op een laagdrempelige manier gewerkt aan het meer bewust worden van je lichaam en geest. Want net zoals je je lichaam traint om in conditie te blijven, is het ook van belang je levensenergie te blijven trainen om zo vol in het leven te kunnen blijven staan. Vaak is het volgen van een training een prima insteek om met jezelf aan het werk te gaan.

Zie trainingen voor het aanbod: Dance SomaticsZen SomaticsPro Somatics.

Coaching Somatics en Persoonlijke ontwikkeling.
Doordat je jezelf gaat trainen en steeds meer in contact komt, en dus bewust wordt van jezelf, ga je groeien. Hierdoor zul je ook de zaken tegenkomen die jou belemmeren. Je komt je afweermechanismen tegen, je overlevingsstrategieën, beperkende overtuigingen, oordelen en mogelijk je trauma’s uit het verleden die hun sporen nog steeds nalaten. Coaching somatics gaat hiermee aan de slag waardoor je steeds meer vrijkomt van je beperkingen en belemmeringen en steeds authentieker wordt. Het is een grote schoonmaak van al je emotionele, fysieke en mentale belemmeringen, waardoor je voller in het leven komt te staan en steeds meer de vitale kracht en energie voelt die onder die belemmeringen vandaan komt.

Wanneer blijkt dat er sprake is van (langdurige) stress gerelateerde problematiek en of traumatische (jeugd) ervaringen kun je er voor kiezen ook hier iets mee te doen. Dit is het punt waar coaching meestal ophoud en je doorverwezen wordt naar de GGZ. Pro somatics biedt echter de mogelijkheid hier in het zelfde traject aandacht aan te besteden door het toepassen van lichaamsgerichte traumaverwerking.

Trauma somatics.
Lichaamsgerichte traumaverwerking volgens de Somatic experience methode. In combinatie met andere methoden, trainingen en technieken valt dit onder het Trauma Somatics Programma. Hiermee ga je stapje voor stapje de (diepere) trauma gerelateerde belemmeringen weghalen, waardoor je eigen vitale energie weer vrij kan gaan stromen en je nog beter in staat zult zijn in contact te komen en getuige te zijn, van wie je in werkelijkheid bent. Uit je isolement en weer meer in verbinding met het leven. Je zult nog meer wakker worden en je steeds vrijer gaan voelen om te kunnen genieten van al het moois er om je heen is. Traumawerk is individueel gericht maar kan ook in groepsverband worden aangegaan in gespecialiseerde trainingsdagen en weken op locatie. Klik hier voor meer informatie over Somatic Experience traumaverwerking

Bio somatics Nazorg en preventie
Gewoontes en patronen zijn soms moeilijk te zien, te herkennen en te doorbreken, maar door je trainings-, coachings- of traumaverwerkingstraject staat het je nu helder voor de geest. Je weet wat je te doen staat, om vrolijker, levendiger en meer authentiek in het leven te staan. Om met dit gevoel in contact te blijven, het vast te houden, om “wakker” te blijven zul je het moeten onderhouden. Want veranderen doe je niet van de ene op de andere dag, het vraagt een commitment om het te blijven aangaan. Daarom is de volgende stap Bio Somatics: nazorg en preventie. Onder Bio Somatics vallen veel van de door Pro Somatics aangeboden trainingen en cursussen. Ze zijn ter ondersteuning aan het proces wat je met jezelf bent aangegaan, en vormen een voedingsbodem voor jouw helingsproces. Het grote verschil is dat je anders in de training staat, bewust, gecommiteerd, doelgericht en dat geeft de verdieping die je dan nodig hebt. Het preventie of nazorg traject wordt in overleg met jou, je werkgever of uitkeringsinstantie op maat gemaakt.

ZOMCA: de Zorg op Maat Combinatie Aanpak.
Ben je ziek geworden en uitgevallen in je werk dan wil je niets liever dan op een goede manier geholpen worden bij je re-integratie. Dit doe je samen met je werkgever of je uitkeringsinstantie. Vanuit deze situatie kun je bij Pro Somatics binnenkomen. Samen met Werktraject, een gespecialiseerd re-integratiebedrijf, gaan we aan de slag om je in eerste instantie weer gezond te krijgen. Wij zijn van mening dat zo’n traject alleen zal slagen als de oorzaak van de problematiek goed in kaart is gebracht en hanteerbaar is geworden voor alle partijen en recht doet aan ieders belang. Daarna kunnen we de stap maken om je weer op een duurzame manier aan het werk te krijgen. Terug naar de werkvloer of als dat niet meer kan op weg naar zelfstandig ondernemerschap of een baan die bij je past. Daarbij houden we rekening met de beperkingen die je mogelijk hebt overgehouden aan je ziekte of omstandigheden. ZOMCA biedt jou, je werkgever of uitkeringsinstantie zorg op maat bij verzuim en re-integratie vraagstukken, waarbij diagnostiek, deskundigheid en meetbaarheid voorwaarden zijn voor kwaliteit.