27/09/20

Coaching Somatics

Laat je lichaam aan het woord en luister

Coaching somatics is met name geschikt voor mensen die te maken hebben gehad met lang aanhoudende stressvolle levens- of werkomstandigheden en of te maken hebben met een post traumatische stress stoornis.
Coaching Somatics richt zich op het weer leren herkennen wat het lichaam aangeeft. Het stap voor stap bewuster worden van je lichaam en de sensaties die je daar in voelt.
Bijvoorbeeld hoeveel spanning er is, de pijntjes die er zijn, wat voor angst je hebt, de boosheid of het verdriet wat je misschien wegstopt, of de vreugde die je voelt maar er op een of andere manier niet uitkomt. Je gaat je steeds beter “bewust” worden van de toestand waarin je verkeerd en wat je lichaam jou daarover wil vertellen. Je laat je lichaam steeds meer aan het woord en leert als het ware de taal verstaan die het spreekt.
Door te leren luisteren naar deze taal en zo weer in contact te komen met de natuurlijke stroom zal je lichaam zelf gaan aangeven hoe het geheeld wil worden.
Coaching somatics wordt gebruikt als voorbereiding op Somatic Experience Traumabehandeling. Deze stap kan ook in groepsverband genomen worden door deel te nemen aan de training ZEN Somatics en Pro Somatics.