27/09/20

Life Coaching

Actief aan de gang met je eigen lifedesign.

Life coaching is gebaseerd op een nieuwe stroming in de wetenschap: de positieve psychologie. Het is een wetenschap waarin de kennis en levenswijsheid van vele psychologische en spirituele stromingen samenkomen en als doel heeft een gelukkig, uitdagend, opwindend, avontuurlijk en inspirerend leven te kunnen leiden.

Maar gelukkig zijn is niet altijd even makkelijk. Er zijn vele oorzaken die jouw geluk in de weg kunnen staan. Zo kun je ongelukkig zijn in het werk wat je doet, door niet goed voor jezelf te zorgen, doordat je moet leren leven met de beperkingen die het leven je heeft gegeven (bijv. na een ongeluk), door met de verkeerde mensen om te gaan, of door onverwerkte problemen uit het verleden die er voor zorgen dat je geluk niet tot ontplooiing komt.
Met Life Coaching ga je aan de gang deze gelukverstorende factoren in kaart te brengen. Daarnaast biedt Lifecoaching je de tools om in contact te komen met wat je diep van binnen het liefste wilt en wat je in essentie bent. Duidelijk wordt dan wat de knelpunten zijn in het bereiken van jouw geluk. Daarna ga je actief bezig met het ontwerpen van je eigen Lifedesign, een plan om stap voor stap te werken naar jouw levensgeluk.

Belangrijke onderdelen die hierbij aan bod komen zijn de balans tussen werk en privé, verhoging van je zelfvertrouwen, opkomen voor jezelf, het onderkennen en hantering van stress, het aanleren van communicatievaardigheden, het verbeteren van relaties, je ballast uit het verleden, je blik op de toekomst en het voelen van je aanwezigheid in het Hier en Nu.

life coaching