Een breed en holistisch aanbod

Voor zorg op maat met een integratieve aanpak

Een breed en holistisch aanbod

Voor zorg op maat met een integratieve aanpak

Een breed en holistisch aanbod voor zorg op maat met een integratieve aanpak dat is wat Pro Somatics levert. Een aanbod bestaande uit bijzondere alternatieve, complementaire en holistische geneeswijzen die samen geïntegreerd worden in een gecombineerde aanpak. Zo kun je gespecialiseerde begeleiding krijgen, waarin therapeutische oefeningen of handelingen worden gedaan om tot verbetering te komen. Kun je tijdens je proces met traumatische stukken geconfronteerd worden, waarna met enkele sessies traumaverwerking deze problemen worden aangepakt. Of ga je je overtuiging te lijf met een training om vervolgens weer je proces te vervolgen zonder de blokkades of spanningen uit het verleden. In de reguliere zorg is er dan meestal sprake van versplintering. Begeleiding bij de een, therapie bij de ander en vervolgens ook nog voor behandeling naar de specialist. Pro Somatics combineert alle vormen in een integratieve aanpak, waarin kwaliteit, ervaringsdeskundigheid, veiligheid en een persoonlijk aanpak voorop staan.

Life Coaching

Als je het in deze tijd even niet meer ziet zitten. Een ondersteunende coaching met als doel een gelukkig, uitdagend, opwindend, avontuurlijk en inspirerend leven te kunnen leiden. 

Somatic Experience Trauma Healing

Richt zich in eerste plaats op de effecten van trauma in ons lichaam (soma).

Health Coaching

Lifestyle, voeding en suppletie advies om te herstellen weer top fit te worden en vol in het leven te staan.

Werken naar Verbondenheid

Een gespecialiseerde aanpak in het leren omgaan met een (complexe) post traumatische stress stoornis.

Persoonlijke bodycheck en case advies bij trauma, PTSS en Burnout

Hoe gaat het nu echt met je? Tijd voor een reality check!

Soms ben je zo hard aan het rennen in het leven dat je niet meer door hebt hoe het nu echt met je gaat. Je pleegt daardoor roofbouw op jezelf en het eindigt meestal met een Burnout. Tijdens je herstelproces kun je te maken krijgen met allerlei neveneffecten van je Burnout, trauma of PTSS, dit noemt men de comorbiditeit.  Dat kan betekenen dat je als reactie op je trauma een depressie krijgt waarvoor je behandelt dient te worden. Soms is psychiatrische medicatie dan een noodzaak om in te grijpen en de boel te stabiliseren. Je kunt overgewicht of suikerziekte ontwikkelen waardoor je op dieet moet en voedingsadviezen nodig hebt. Of je trauma gaat gepaard met lichamelijk letsel waarvoor je bij de reguliere specialisten wordt geholpen. Vaak zitten er ook nog lange juridische procedures aan vast. Er kan zo een kluwe van medische, psychologische en juridische zorg om je heen ontstaan die op zich weer voor stress zorgt bij jou als client en je naasten. Daarnaast kun je van het kastje naar de muur worden gestuurd, niet geloofd in je verhaal of van slachtoffer dader worden gemaakt en daar weer slachtoffer van bent er daardoor weer vastloopt.  Het voorkomen daarvan is een belangrijk onderdeel van het herstelproces omdat hiermee voorkomen wordt dat de problematiek erger en dus comorbide wordt en dat er geen secundaire Post traumatische stress of zelfs victimisatie ontstaat. Tevens is dit een voorwaarde om goed te kunnen behandelen, want als je moet “vechten voor je leven of rechten, staat je systeem niet in de stand: herstel”.
Dus in wat voor “staat” je ook bent, bij Prosomatics kun je in één uitgebreide intake sessie een heldere blik werpen op jouw zaak en overzicht krijgen in waar je bent en wat nodig is om verder te kunnen met jezelf. Daarna kunnen we je hulpvraag bespreken en kijken of ons aanbod daarin aansluit of dat je andere stappen dient te nemen. Je gaat naar huis met een opgeruimde zaak en een advies waar je mee verder kunt, en soms is dat al genoeg.

Awareness intensive training

Thuiskomen in jeZelf

Een intensieve bewustzijns training die je weer helemaal laat thuiskomen in jeZelf, zodat je alle spanning en negatieve ervaringen uit het verleden achter je kunt laten en een nieuwe stap naar de toekomst kunt zetten. Deze 7 daagse training is een cadeau aan jezelf om groot onderhoud te plegen aan lichaam en geest om vervolgens weer fit en vitaal in het leven te staan. Kijk hier voor meer info.

Jaar traject

Werken naar verbondenheid

Als je na velen jaren “overleven” erachter komt dat je volledig bent afgezonderd van jezelf, van je naasten en de wereld om je heen en geplaagd wordt door de gevolgen van een post traumatische stress stoornis, dan is er veel werk aan de winkel om uit dit doolhof van overlevingsstructuren en afweermechanismen te komen. Werken naar verbondenheid is een jaartraject waarin je samen met anderen gaat werken aan jouw herstel en re-integratie om zo weer meer in verbinding met jeZelf, je naasten en de wereld om je heen te komen. In het jaartraject zit veel van wat door Pro Somatic wordt aangeboden: behandeling, begeleiding, life coaching, training, nazorg en ondersteuning.

Exclusieve wensen & vertrouwenspersoon

Het komt voor dat ik hulpvragen krijg die buiten het gewone hulpaspect vallen. Vragen of wensen die dieper gaan en een speciale aanpak vragen waarin discretie, veiligheid en vertrouwen voorop dienen te staan. Heb jij een speciale hulpvraag of wens dan kun je dit bespreekbaar maken, zodat we ook hiervoor een oplossing zoeken. Jouw vraag wordt altijd met de grootste discretie behandelt en serieus genomen. Waar ik je niet kan helpen kunnen we wel doorzoeken naar een alternatief voor jouw hulpvraag.

Als vertrouwenspersoon kan ik een luisterend oor zijn en je helpen om bepaalde zaken te regelen waar het gaat over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en integriteit vraagstukken.
Ik ben in het bezit van een doorlopende Verklaring Omtrent Gedrag.

Ik heb beroepsgeheim dus alles wat besproken wordt is vertrouwelijk. Ik geef nooit informatie aan derden zonder toestemming van betrokkene. Ik sta voor veiligheid, integriteit, vertrouwen en ervaringsdeskundig vakmanschap!

Voedsel: Je bent wat je eet!

Voeding als medicijn

Het voedsel dat we eten, beïnvloedt onze gezondheid en ons welzijn. Ik geloof dat voedsel een medicijn is, en daarom voorzie ik mijn clienten van praktische, real-life tools en vaardigheden om het lichaam te voeden en een echte gezondheid op te bouwen. Het is gemakkelijk om afgeleid te worden en ongezond voedsel te consumeren tijdens onzekere en stressvolle tijden. Dit is het moment om bewust te zijn van wat we consumeren, aangezien het onze gezondheid, immuunsysteem en mentaal welzijn kan beïnvloeden. Bij Pro Somatics kunnen we een kritische blik op jouw leef en voedingspatroon werpen en je voorzien van een deugdelijk advies om andere keuzes te maken en je lichaam serieus te nemen!

Volg een handmatig toegevoegde link

Actieve Meditaties en mindfullness

Ontspanning, rust en helder bewustzijn door meditatie

Het krijgen van een helder bewustzijn is de basis om te zien welke veranderingen in je leven nodig zijn om beter te worden, om te herstellen of om een nieuwe koers in te zetten.
Vaak is ons bewustzijn vertroebelt door alle problemen, gedachten, spanningen en stress die we ervaren, de dissociatie of emoties waarin we terechtkomen of stoffen die wij tot ons nemen om maar niet te hoeven voelen en zien wat er echt aan de hand is. Meditatie leert je te ontspannen en de rust te vinden die nodig is om je hoofd (of zoals het water in het glas) weer helder te krijgen. Helderheid geeft en jezelf de kans om terug te kijken op wat geweest is, te herstellen en je blik naar de toekomst te richten met een nieuwe focus.
Maar ontspannen is nog niet zo makkelijk als je jarenlang onder druk heb gestaan of geplaagd wordt door de gevolgen van een post traumatische stress stoornis. Daarom bieden wij persoonlijke sessies en groepsactiviteiten aan, zoals mindfullness, (actieve) meditatie, inquiry en lichaamswerk om je te helpen bij het weer leren ontspannen op een dieper niveau en je kunt ervaren hoe het is om er “bewust helemaal te zijn”.
We organiseren trainingen en workshops die je leren mediteren en helpen te ontspannen, schrijf je in op de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. Deze activiteiten staan nu on hold en zullen na de Covid19 crisis weer doorgaan. We zijn op dit moment bezig met het realiseren van een online aanbod.

Neem contact op voor meer info: 06-26498499

Als het aanbod je aanspreekt en je voelt dat ik wat voor je kan betekenen, dan kun je bellen of mailen voor het maken van een (telefonische) afspraak.