– Schaay en Schouten – Gespecialiseerde intensieve training voor Veteranen

De Overgave

Dit is een gespecialiseerde intensieve training voor veteranen. Tijdens deze 5 daagse ervaringsgerichte trainingsweek ga je bezig met het “afhangen” van jou ballast uit het verleden. Een grote schoonmaak om je lichaam te ontdoen van alle post traumatische stress die je in je trainingen, werkzaamheden en missies hebt opgelopen. Je gaat de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en vergroten door af te rekenen met de gevoelens van agressie, schaamte, schuld, (doods) angst, walging, pijn en verdriet om zo te werken naar verbondenheid met jezelf, je naasten en de wereld om je heen. Een grote persoonlijke schoonmaak die je weer met beide benen op de vloer zet en klaar maakt voor de toekomst. Ben je klaar met de ballast en negatieve herinneringen aan het verleden en wil je weer de mooie kanten van jou dienstperiode en het leven gaan zien en ervaren dan is deze training een stap naar een gelukkiger, bewuster en gezonder leven. Een kans om je opnieuw met jou kameraden te verbinden op een ander en dieper niveau. Wel zelf, maar niet alleen.

Voor wie

De training is bedoeld voor veteranen die een week helemaal voor zichzelf wil hebben om in rust, ontspanning, veiligheid, vertrouwen en openheid naar jezelf en anderen te groeien naar meer begrip en zelfinzicht en de tijd te krijgen om te helen en weer helemaal op te laden. Voor beroepsprofessionals die preventief hun weerbaarheid tegen lang aanhoudende stress willen vergroten en effectief met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen willen leren omgaan. Met name mensen met functioneringsproblemen, overspannenheid, burn-out, trauma’s en post- traumatische stress, hebben baat bij deze training. Een training voor mensen die ballast uit het verleden af willen leggen en hun leven willen veranderen door in het reine te komen met zichzelf en daarmee een frisse stap richting de toekomst willen zetten. Deze intensieve training vraagt een hoge mate van commitment aan jezelf en het proces wat je met jezelf aan zult moeten gaan om jou “demonen” eens recht in de ogen aan te kijken en jezelf te verlossen van de invloed die zij op jou leven hebben.

Inhoud van de training:

Het trainingsprogramma is zo opgebouwd dat het je meeneemt op een helende reis die jou lichaam en geest tot rust brengt .
Deze training is geen therapie, doch het heeft een hoge therapeutische waarde.
Het is een alternatieve lichaamsgerichte manier om met de gevolgen van trauma en PTSS te leren omgaan en de lichamelijke stoornissen te helen die daaruit voort komen. De training is complementair aan bestaande therapie en zorg en heeft een integratief karakter.

 • Je leert op een bewuste manier ontspannen, zodat opgelopen stress op een natuurlijke manier kan ontladen en je lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.
 • Je maakt kennis met verschillende technieken zoals; Somatic Experience, gerichte ademhalingstechnieken, bewegingsoefeningen en mindfulness welke de integratie van voelen en denken ondersteunen.
 • Je leert lichaamsreacties herkennen, benoemen, stabiliseren en reguleren en vergroot daarmee je veerkracht.
 • Je krijgt een dieper inzicht in de werking van je zenuwsysteem en de invloed die dit heeft op jouw functioneren, deze psycho-educatie is de ondersteuning voor het lichamelijke proces.
 • Door middel van geleide visualisaties en diepte ontspanning gaat je ballast uit het verleden loslaten en worden dieper liggende spanningen ontladen.
 • Je krijgt praktische cognitieve gedragstechnieken aangeboden, waarmee je belemmerende overtuigingen onderzoekt en loslaat, meer regie over je gedachten kunt nemen en met vertrouwen in het leven kunt gaan staan.
 • Oplossen van schaamte, schuld, boosheid, agressie, zorgen, angsten, verdriet en verslaving.
 • De interactie tussen de deelnemers vormt een krachtige bron van zelfinzicht evenals het ervaren van periodes van bewuste stilte.
 • Er wordt veel aandacht besteed aan de biologische vegetarische voeding om de psychische en met name fysieke reiniging te ondersteunen.
 • Na de training blijf je verbonden met de groep door een besloten appgroep om elkaar te blijven steunen na de training voor als het ook weer eens wat minder goed gaat.
Fight, flight, freeze

Van Post Traumatische Stress, naar Post Traumatische Groei

Vergoot je veerkracht om vol in het leven te kunnen staan

Post traumatische stress, trauma’s, overspanning, burnout en depressie halen de ziel en zingeving uit je leven, omdat je alleen maar aan het vechten, vluchten, aanpassen of bevriezen bent en nauwelijks tot rust komt. Je bent alleen maar aan het overleven en raakt geïsoleerd door alle afweermechanismen en overlevingsstructuren die je hebt geleerd en toepast, en ergens daartussen speelt je leven zich af. Je weet door alle omstandigheden niet eens meer wie je in werkelijkheid bent en wat je kan en wat je eigenlijk echt wil. Je weet het niet meer!?

Door jezelf te leren overgeven, ofwel niet meer te vechten, werk je naar meer verbondenheid met jezelf, je naasten en de wereld om je heen. Het verbind je weer met al het goede van het leven na een periode van zware belasting, aanhoudende stress of schokkende gebeurtenissen. Een moment van bezinning, ontlading en diepe ontspanning om je hele wezen te laten rusten en herstellen van de periode die achter je ligt. Klaar om een nieuwe stap naar de toekomst te zetten. Een toekomst waarin je geleerd hebt van je ervaringen, deskundig bent geworden over deze ervaringen, je lessen hebt geleerd en nu met een schone lei klaar bent voor nieuwe groei in je leven. Door je trauma en PTS(S) onder controle te krijgen en de confrontatie met je “demonen” aan te gaan ontstaat er weer ruimte voor groei naar wie je Nu in werkelijkheid bent. En dat is een onderzoek, een onderzoek naar je zelf, je werkelijke authentieke zelf. En na het onderzoek komt het manifesteren, je gaat jezelf opnieuw neerzetten in de wereld. Je gaat groeien naar de beste versie van jezelf, ontdekt nieuwe zingeving in je leven om daarna zo goed als je kunt weer volop genieten van het leven en duurzaam inzetbaar blijft.  Dat is post traumatische groei!

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei

Het werk voortzetten / traject op maat

Blijven oefenen voor het beste resultaat

De reader van de trainingsweek biedt voldoende studie materiaal om thuis het werk te kunnen voortzetten. De Facebook en WhatsApp groep is daarbij een fijne ondersteuning.
Wil je in de aanloop naar de training eerst individuele begeleiding om jouw situatie te verduidelijken en achteraf nazorg om je verder te begeleiden in je proces dan raden we je aan om een traject op maat te nemen. Je verzekerd jezelf daarmee van een gedegen voorbereiding op de training en goede begeleiding na te training zodat je de meditaties en het lichaamswerk ook thuis kan  blijven voortzetten voor een duurzaam resultaat van jou proces.
In een persoonlijk gesprek vertellen we je hier graag meer over en kunnen we nader ingaan op jouw persoonlijke wensen.

Praktisch

De trainingsweek is voor maximaal 14 deelnemers. Dit is i.v.m de intensieve peroonlijke begeleiding. Deze trainingsweek is een awareness intensive wat betekend dat we veel activiteiten zullen doen die het (lichaams) bewustzijn zullen vergroten. Het is dan ook een intensieve training met veel lichaamswerk, bewegen, IJsbad ademwerk, (actieve) meditatie afgewisseld met diepte ontspanning, mindfulness en stilte. Een enigszins goede lichamelijke conditie is dan ook vereist of in ieder geval de motivatie en commitment om daar wat aan te gaan doen. Geef in de intake dan ook goed aan hoe je er voor staat.
Je verblijft vrijwel de gehele week op het terrein of in de omgeving daarvan en contact met de buitenwereld wordt tot een minimum beperkt. Horloges, telefoons, laptops en Ipads, leesboeken of E-readers mogen tijdens deze week niet gebruikt worden.
Contact met het thuisfront (in noodgevallen) vindt via de begeleiding plaats.


Veiligheid, privacy en vertrouwen hebben bij ons een hoge prioriteit.
Alles wat er in de training gebeurd en gezegd wordt blijft binnen de training!
Deelnemers die voor hun werkzaamheden anoniem moeten blijven kunnen dit in de aanmelding vermelden.
Dit wordt ten alle tijden gerespecteerd en er wordt nooit zonder toestemming informatie gegeven aan derden.
Foto materiaal voor op social media wordt ten alle tijden gecheckt bij de deelnemers en het is niet toegestaan informatie over andere deelnemers te delen met derden.
Je legt bij aanvang en afsluiting met de groep een eed van vertrouwen af die dit borgt.

basisprogramma:  Trainingsweek  “De Overgave”

Het basis programma bestaat uit:

 • Je begint met een uitgebreid (telefonisch) intake gesprek.
 • Je volgt de trainingsweek op locatie.
 • Na de training is er individuele nazorg mogelijk.
 • Onderlinge ondersteuning via een besloten Facebookgroep en/of WhatsApp groep.
 • Na ongeveer 8 weken is er een terugkomdag voor de deelnemers.

Investering basis programma Trainingsweek  “De Overgave”

Particulier € 950,- incl. 21% Btw.

Zakelijk op naam (eigen) bedrijf; €  1150,-  incl. 21% Btw