Health Coaching

Je lijf weer in top conditie

Als je merkt dat het lichamelijk niet goed met je gaat. Als je tot de conclusie bent gekomen dat je echt iets aan je gezondheid moet veranderen om niet ziek te worden of blijven, dan is health coaching de “confrontatie” die je kunt aangaan.

Met health coaching gaan we de eet en leef patronen die jou gezondheid ondermijnen in kaart brengen. We maken een plan zodat jij met jezelf aan de gang kunt gaan om weer zo fit als mogelijk te worden, in je kracht te komen en weer vol vertrouwen in het leven te staan.

Jong geleerd fit te worden, oud gedaan fit te blijven! 

BRAINhealth

Haal het beste uit je brein

Wanneer je langere tijd onder druk staat en keer op keer te maken krijgt met schokkende omstandigheden of zware belasting pleeg je als het ware roofbouw op je lijf. Je maakt in grote mate gebruik van stoffen in je lichaam om de verwachte prestatie’s te leveren. We merken op dat voeding alleen dan niet meer volstaat om de gebruikte stoffen aan te vullen en zo ontstaan er deficiënties of tekorten. Naast de gebruikelijk tekorten aan vitamines, mineralen en spoorelementen in het lichaam, ontstaan in het brein ook tekorten waar het gaat om de neurotransmitters die daar voor de aansturing zorgen. Een tekort aan neurotransmitters kan leiden tot het niet meer goed kunnen aansturen van je lijf en zo wordt jou veerkracht om met stress om te gaan steeds kleiner en lukt het je steeds minder goed om je prestaties te leveren.
Met een brainhealth sessie gaan we kijken naar jou tekorten op vele vlakken. We doen dit door middel van een schriftelijke test en met een Energetisch Morfologische bloedtest. Als we hieruit de deficiënties hebben vastgesteld maken we een plan om deze tekorten weer aan te vullen en houden we de resultaten gedurende en langere tijd bij om te zien of er ook verbetering optreedt. Op deze manier help je je lichaam herstellen en gezondheid weer opbouwen zodat je weer het beste uit je zelf kunt halen. Wanneer je daarna ervoor zorgt dat je met de juiste eetgewoonten en aanvullende supplementen je waardes hoog houdt ben je verzekerd van een duurzame gezondheid en inzetbaarheid in wat je ook wil doen in je leven.

Bewuster leven…

Een goede gezondheid begint vaak met simpelweg bewuster gaan leven. Bewust zijn van de voeding die je tot je neemt. Bewust zijn van je lichamelijke conditie. Bewust zijn van je leefpatronen. Vaak betekend het dat we flink moeten afremmen om tot stilstand te komen, als het we het al redden om te stoppen en echt in het hier en NU te komen. Daarom is bijvoorbeeld Yoga of meditatie altijd goed om jezelf te leren afremmen, te ontspannen en tot rust te komen. Deze rust en ontspanning is de voedingsbodem voor het herstel van lichaam en geest. Maar soms heb je ook dat persoonlijke zetje extra nodig om niet eindeloos in je spagaat te blijven hangen. Health coaching helpt je bewuste keuzes te gaan maken om gezond te worden en ondersteund je geestelijke veerkracht, zodat je zo veel mogelijk van je leven kunt genieten en jij “de beste versie van jezelf” wordt.

Happy is the new rich!