– Schaay en Schouten – Awareness intensive training

Thuiskomen in jeZelf

Tijdens deze 7 daagse ervaringsgerichte trainings-week ga je de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en vergroten. De natuurlijke signalen die het lichaam geeft om te helen en in balans te blijven leer je beter herkennen en te gebruiken in het dagelijkse leven. In deze training leer je je persoonlijke krachtbronnen te versterken. Je bent beter in staat om met stress en schokkende gebeurtenissen om te gaan en opgedane stress bewust te ontladen. Je leert preventief persoonlijk onderhoud toe te passen, zodat jou veerkracht wordt vergroot en je duurzaam inzetbaar blijft. Ook vind je hier alle mogelijkheden om in het reine te komen met je Zelf, het verleden achter je te laten en een nieuwe start te maken in het hier en Nu.

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die een week helemaal voor zichzelf wil hebben om in rust, ontspanning, veiligheid, vertrouwen en openheid naar jezelf en anderen te groeien naar meer begrip en zelfinzicht en de tijd te krijgen om te helen en weer helemaal op te laden. Voor mensen/beroepsprofessionals die preventief hun weerbaarheid tegen lang aanhoudende stress willen vergroten en effectief met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen willen leren omgaan. Met name mensen met functioneringsproblemen, overspannenheid, burn-out, trauma’s en post- traumatische stress, hebben baat bij deze training. Een training voor mensen die ballast uit het verleden af willen leggen en hun leven willen veranderen door in het reine te komen met zichzelf en daarmee een frisse stap richting de toekomst willen zetten.

Inhoud van de training:

Het trainingsprogramma is zo opgebouwd dat het je meeneemt op een helende reis die je laat thuiskomen in je Zelf.
Deze training is geen therapie, doch het heeft een hoge therapeutische waarde.

 • Je leert op een bewuste manier ontspannen, zodat opgelopen stress op een natuurlijke manier kan ontladen en je lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.
 • Je maakt kennis met verschillende technieken zoals; Somatic Experience, The Work, gerichte adem en bewegingsoefeningen en mindfulness welke de integratie van voelen en denken ondersteunen.
 • Je leert lichaamsreacties herkennen, stabiliseren en reguleren en vergroot daarmee je veerkracht.
 • Je krijgt een dieper inzicht in de werking van je zenuwsysteem en de invloed die dit heeft op jouw functioneren, deze psycho-educatie is de ondersteuning voor het lichamelijke proces.
 • Door middel van geleide visualisaties en diepte ontspanning gaat je ballast uit het verleden loslaten en worden dieper liggende spanningen ontladen.
 • Je krijgt praktische cognitieve gedragstechnieken aangeboden, evenals The Work van Byron Katie, waarmee je belemmerende overtuigingen onderzoekt en loslaat, meer regie over je gedachten kunt nemen en met vertrouwen in het leven kunt gaan staan.
 • Oplossen van schaamte, schuld, boosheid, agressie, zorgen, angsten en verdriet.
 • De interactie tussen de deelnemers vormt een krachtige bron van zelfinzicht evenals het ervaren van periodes van bewuste stilte.
 • Er wordt veel aandacht besteed aan de biologische vegetarische voeding om de psychische en met name fysieke reiniging te ondersteunen.
Fight, flight, freeze

Van Post Traumatische Stress, naar Post Traumatische Groei

Vergoot je veerkracht om vol in het leven te kunnen staan

Post traumatische stress, trauma’s, overspanning, burnout en depressie halen de ziel en zingeving uit je leven, omdat je alleen maar aan het vechten, vluchten of bevriezen bent en nauwelijks tot rust komt. Je bent alleen maar aan het overleven en raakt geïsoleerd door alle afweermechanismen en overlevingsstructuren die je hebt geleerd en toepast, en ergens daartussen speelt je leven zich af. Je weet door alle omstandigheden niet eens meer wie je in werkelijkheid bent en wat je kan en wat je eigenlijk echt wil. Je weet het niet meer!?

Door thuis te komen in jezelf werk je naar meer verbondenheid met jezelf, je naasten en de wereld om je heen. Het verbind je weer met al het goede van het leven na een periode van zware belasting, aanhoudende stress of schokkende gebeurtenissen. Een moment van bezinning, ontlading en diepe ontspanning om je hele wezen te laten rusten en herstellen van de periode die achter je ligt. Klaar om een nieuwe stap naar de toekomst te zetten. Een toekomst waarin je geleerd hebt van je ervaringen, deskundig bent geworden over deze ervaringen, je lessen hebt geleerd en nu met een schone lei klaar bent voor nieuwe groei in je leven. Door je trauma en PTSS onder controle te krijgen, ontstaat er weer ruimte voor groei naar wie je Nu in werkelijkheid bent. En dat is een onderzoek, een onderzoek naar je zelf, je werkelijke authentieke zelf en hetgeen jij hier op aarde komt doen. En na het onderzoek komt het manifesteren, je gaat jezelf opnieuw neerzetten in de wereld. Je gaat groeien naar de beste versie van jezelf en zo goed als je kunt weer volop genieten van het leven.  Dat is post traumatische groei!

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei

WAAG DE SPRONG NAAR JOUW VRIJHEID!

Bekijk de video voor een indruk

Het werk voortzetten / traject op maat

Blijven oefenen voor het beste resultaat

De reader van de trainingsweek biedt voldoende studie materiaal om thuis het werk te kunnen voortzetten. De Facebook en WhatsApp groep is daarbij een fijne ondersteuning.
Wil je in de aanloop naar de training eerst individuele begeleiding om jouw situatie te verduidelijken en achteraf nazorg om je verder te begeleiden in je proces dan raden we je aan om een traject op maat te nemen. Je verzekerd jezelf daarmee van een gedegen voorbereiding op de training en goede begeleiding na te training zodat je de meditaties en het lichaamswerk ook thuis kan  blijven voortzetten voor een duurzaam resultaat van jou proces.
In een persoonlijk gesprek vertellen we je hier graag meer over en kunnen we nader ingaan op jouw persoonlijke wensen.

Praktisch

De trainingsweek is voor maximaal 14 deelnemers. Dit is i.v.m de intensieve peroonlijke begeleiding. Deze trainingsweek is een awareness intensive wat betekend dat we veel activiteiten zullen doen die het (lichaams) bewustzijn zullen vergroten. Het is dan ook een intensieve training met veel lichaamswerk, bewegen, (actieve) meditatie afgewisseld met diepte ontspanning, mindfulness en stilte. Een enigszins goede lichamelijke conditie is dan ook vereist of in ieder geval de motivatie en commitment om daar wat aan te gaan doen. Geef in de intake dan ook goed aan hoe je er voor staat.
Je verblijft vrijwel de gehele week op het terrein of in de omgeving daarvan en contact met de buitenwereld wordt tot een minimum beperkt. Horloges, telefoons, laptops en Ipads, leesboeken of E-readers mogen tijdens deze week niet gebruikt worden.
Contact met het thuisfront (in noodgevallen) vindt via de begeleiding plaats.

Hoeveel dagen nog tot de volgende training? 

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

basisprogramma:  Trainingsweek  “Thuiskomen in jeZelf”.

Het basis programma bestaat uit:

 • Je begint met een uitgebreid (telefonisch) intake gesprek.
 • Je volgt de trainingsweek op locatie Meeuwenveen.
 • Na de training is er individuele nazorg mogelijk.
 • Onderlinge ondersteuning via een besloten Facebookgroep en/of WhatsApp groep.
 • Na ongeveer 8 weken is er een terugkomdag voor de deelnemers.

Investering basis programma Trainingsweek  “Thuiskomen in je Zelf”

Particulier € 1750,- incl. 21% Btw.

Particulier op naam (eigen) bedrijf; €  2117,50 incl. 21% Btw

Zakelijk traject

Een zakelijk traject wordt op maat opgemaakt na een persoonlijke intake. Hierin worden de doelen van jezelf, je werk of werkzaamheden meegenomen om jou weer duurzaam inzetbaar te maken en het beste uit jezelf te halen.
Het zakelijk traject bestaat uit:

 • Een uitgebreid intake gesprek
 • Een programma ter voorbereiding
 • 7- daagse trainingsweek
 • Telefonische individuele nazorg
 • Onderlinge ondersteuning via een besloten WhatsApp groep
 • Na 6 weken een terugkomdag in Krommenie
 • Compleet verzorgde vegetarische maaltijden
 • 5 individuele gesprekken van 60 minuten.

Investering zakelijk traject op maat vanaf:
€ 2350,- excl. 21% Btw

Als je geïnteresseerd bent om onze intensieve Awareness-training te volgen, of als je als werkgever je personeelslid deze training wil aanbieden dan kun je ons via de mail berichten of bellen voor vragen.