WERKEN NAAR

Jaartraject

Werken naar Verbondenheid is een gespecialiseerd traject voor mensen die vaak te maken krijgen met schokkende gebeurtenissen, trauma’s en Post Traumatische Stress én de invloed die dit heeft op lichaam en geest.
Werken naar Verbondenheid staat voor mentaal, fysiek en moreel weerbaar worden, zodat je (weer) het beste uit jezelf kunt halen en duurzaam inzetbaar blijft. In verbinding met jezelf, je naasten en de wereld om je heen.
Met een vernieuwende holistische kijk en integratieve aanpak, waarin preventieve trainingen, behandeling, persoonlijke ontwikkeling, intensieve begeleiding en nazorg gecombineerd wordt.

Van Overleven, naar Leven

Als je na velen jaren “overleven” erachter komt dat je volledig bent opgebrand, afgezonderd van jezelf en geplaagd wordt door de gevolgen van zware overspanning, een traumatische ervaring en / of post traumatische stress stoornis, dan is er veel werk aan de winkel. Het is dan best een klus om uit dit doolhof van overlevingsstructuren en afweermechanismen te komen en te dealen met de gevolgen die dit heeft gehad op lichaam en geest. Werken naar verbondenheid is een jaartraject waarin je samen met anderen gaat werken aan jouw herstel en re-integratie. Uit je isolement om zo weer meer in verbinding met jeZelf, je naasten en de wereld om je heen te komen. In het jaartraject zit alles wat door Pro Somatic en partners integratief wordt aangeboden: behandeling, therapie, begeleiding, life coaching, training, nazorg en ondersteuning met een persoonlijke aanpak.

Van Post traumatische stress, naar Post traumatische groei

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei betekent dat je je ervaringen uit het verleden een plek hebt gegeven. Dat je kunt terugkijken en ervan geleerd hebt en deze ervaringskennis meeneemt de toekomst in. Een toekomst waarin je opnieuw zult moeten leren omgaan met wie je bent. Dat je deskundig wordt over je ervaring en deze ervaringsdeskundigheid steeds meer toepast. Het is een investering in jezelf om weer vol in het leven te kunnen staan. Vaak is het zo dat PTSS een structurele beperking met zich meebrengt op basis waarvan je uiteindelijk uitvalt en/of afgekeurd wordt. Leren omgaan met deze structurele beperking hoort bij het proces. Echter na het in kaart brengen van de beperking kun je ook je overgebleven restcapaciteit in kaart brengen. Dit geeft dan een goede indicatie voor wat je nog wel kunt in je leven. Want als je je eigen levensenergie weer voluit voelt stromen moet deze op een plek terecht komen waar jij enthousiast en gelukkig van wordt.

Psychologisch

Training Thuiskomen in je Zelf, psycho-educatie, inzicht in PTSS, zelfregulatie, leren ontspannen, persoonlijk meesterschap, controle over je leven.

Lichamelijk

Behandeling van Post Traumatische Stress en voorkomen van stoornissen daarin. Leer je lijf kennen en luisteren naar de signalen die het geeft. Voorkomen is beter dan genezen.

Zelfhulp methodiek

Je leert gereedschappen en technieken die je helpen om met je trauma en / of PTSS om te gaan. Wel zelf maar niet alleen, verbinding maken met lotgenoten en elkaar ondersteunen.

Life coaching

Begeleiding bij zingevingsvraagstukken, Life coaching om schoon schip te maken en je leven weer op te pakken. Nazorg voor een duurzaam resultaat.

De doelen op een rij:

  • Je leert op een bewuste manier ontspannen, zodat opgelopen stress op een natuurlijke manier kan ontladen en je lichaam de kans krijgt zichzelf te helen.
  • Je maakt kennis met verschillende technieken zoals; Somatic Experience, The Work, gerichte adem en bewegingsoefeningen en mindfulness welke de integratie van voelen en denken ondersteunen.
  • Je leert lichaamsreacties herkennen, stabiliseren en reguleren en vergroot daarmee je veerkracht.
  • Je krijgt een dieper inzicht in de werking van je zenuwsysteem en de invloed die dit heeft op jouw functioneren, deze psycho-educatie is de ondersteuning voor het lichamelijke proces.
  • Door middel van geleide visualisaties en diepte ontspanning gaat je ballast uit het verleden loslaten en worden dieper liggende spanningen ontladen.
  • Je krijgt praktische cognitieve gedragstechnieken aangeboden, evenals The Work van Byron Katie, waarmee je belemmerende overtuigingen onderzoekt en loslaat, meer regie over je gedachten kunt nemen en met vertrouwen in het leven kunt gaan staan.
  • Oplossen van schaamte, schuld, boosheid, agressie, zorgen, angsten en verdriet.
  • Er wordt aandacht besteed aan eet en leefpatronen.

Waag jij de sprong!

Naar de beste versie van jezelf

Waag jij de sprong om het verleden achter je te laten en een stap richting een nieuwe toekomst te zetten, hoe die er dan ook uitziet. Durf je alle afweermechanismen en overlevingsstructuren die je overeind hielden los te laten en je over te geven aan de beste versie van jezelf. Durf jij je hart weer te gaan volgen als kompas door het leven en definitief afscheid te nemen van het overleven, dan is dit traject wat voor jou.
Werken naar verbondenheid doe je ook voor en met je naasten, je gezin, familie of vrienden omdat het systeem waarin jij je bevind een belangrijk onderdeel is van de oplossing. Ondersteuning vanuit het systeem is cruciaal voor een duurzaam resultaat.
Als jij klaar bent met het verleden en leven wat je tot nu toe (over) leefde. Wanneer jij klaar bent voor de sprong naar een nieuwe toekomst vol levensenergie, creativiteit, flexibiliteit, draagkracht en duurzame inzetbaarheid voor de toekomst. Neem dan contact op voor meer info of een afspraak voor een intake.

Met jezelf, je naasten en de wereld om je heen

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei

Een ontpoppen naar je volledige potentie en ware zelf

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei

Contact

Voor getraumatiseerde mensen is het vaak niet makkelijk om zelf hulp te vragen. Ben jij een hulpverlener, mantelzorger, partner of echtgenoot van iemand met een trauma of PTSS en zie je dat er hulp nodig is. Neem dan vrijblijvend contact op voor advies.