Caroline Schaay + Sander Schouten =

Even voorstellen: Caroline Schaay

Ik ben Caroline Schaay de partner van Sander Schouten. Ik heb een eigen praktijk in Amsterdam en werk samen met Sander onder de naam Schaay en Schouten. Hiermee verbinden we onze individuele kwaliteiten om samen levensveranderende behandelingen en trainingen te geven. Ik heb in de afgelopen 30 jaar veel verschillende life-coaching, natuurgeneeskundige en therapeutische opleidingen genoten. Zo ben ik gecertificeerd Heart & Soul Healing practitioner, Jassentechniek-therapeut en trainer. Verder ben ik door Byron Katie opgeleid tot “The Work” facilitator en ben ik onlangs door Scot Kiloby gecertificeerd als Inquiries Facilitator. Ik word erg enthousiast van het werken met mensen en samen met Sander maken we er elke keer een fantastische ervaring van.

Schaay en Schouten

Al meer dan zeven jaar geven wij samen levensveranderende trainingen. Samen halen wij het beste uit elkaar en verenigen we onze krachten om mensen te ondersteunen in de processen die zij doorgaan. Met heel onze ziel en passie doen wij zo ons werk om weer het beste uit jou te halen. Ze noemen ons wel eens “the good cop and the bad cop” en vullen elkaar in het groepswerk op een speelse manier aan. Zo weten we elke keer weer een magisch klimaat neer te zetten waarin wonderen kunnen gebeuren. Want wij geloven dat die bestaan!

Awareness intensive training

Intensieve transformerende bewustzijns-trainingen

De wetenschap heeft aangetoond dat meerdaagse aaneengesloten trainingen sneller effect hebben dan losse behandeltrajecten waarbij er in sessies van 45 – 60 minuten met mensen wordt gewerkt. Met name bij mensen met trauma, burn out en PTSS waarbij schaamte, schuld, woede, teleurstelling, angst en verdriet, etc. een grote rol speelt is het creëren van een veilige bedding van groot belang. In de trainingsweek op locatie wordt met name hier aandacht aan besteed, zodat deze vaak dieper liggende problematiek aan bod kan komen en de emotionele spanning die daar zijn voedingsbodem vindt ontladen kan worden. Dit zijn intensieve trainingen waarbij je aan de gang gaat om jouw ballast uit het verleden en je bewustzijn van wie je bent te vergroten en te verankeren in het heden.

Wij werken met een integratieve natuurgeneeskundige en lichaamsgerichte aanpak, waarbij we gebruik maken van eeuwenoude technieken en de nieuwste inzichten. Zoals de Somatic Experience methodiek van Dr. Peter Levine. Deze in samenwerking met de NASA ontwikkelde methodiek is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in de neuro-biologie. Deze methodiek is o.a. succesvol gebleken in de behandeling van mensen die lang onder hoge druk hebben gestaan, zoals astronauten, veteranen, politieagenten, hulpverleners, etc. en post traumatische stress hebben opgelopen. (m.n.PTSS type 2).

Wij combineren dit met met de cognitieve gedragsmethodiek van o.a. Byron Katie (The Work) die zich met name richt op de overtuigingen die de cliënt heeft overgehouden aan zijn ervaringen. In combinatie met geleide ontspanningsoefeningen en (actieve) meditaties en bewegingsoefeningen wordt op een dieper niveau gewerkt aan het afleggen van de ”ballast” die je met je meedraagt. Hierdoor krijgt het lichaam de kans te ontspannen en in deze ontspanning kan de heling plaatsvinden. Daarnaast besteden we aandacht aan zingeving, lifecoaching en spiritualiteit.  In al onze trainingen werken we zo naar verbondenheid, met jezelf, je naasten en de wereld om je heen. Zodat je vol en gelukkig in het leven kunt staan en het beste uit jezelf weet te halen.

Thuiskomen in jeZelf

Tijdens deze 7 daagse ervaringsgerichte trainingsweek ga je de verbinding tussen lichaam en geest herstellen en vergroten. De natuurlijke signalen die het lichaam geeft om te helen en in balans te blijven leer je beter herkennen en te gebruiken in het dagelijkse leven. In deze training leer je je persoonlijke krachtbronnen te versterken. Je bent beter in staat om met stress en schokkende gebeurtenissen om te gaan en opgedane stress bewust te ontladen. Je leert preventief persoonlijk onderhoud toe te passen, zodat jouw veerkracht wordt vergroot en je duurzaam inzetbaar blijft. Ook vind je hier alle mogelijkheden om in het reine te komen met je Zelf, het verleden achter je te laten en een nieuwe start te maken in het hier en Nu.

Awareness intensive training

Een awareness intensive training is een helende reis naar ontspanning, overgave, verbondenheid, mindfulness en zelfreflexie, in een prachtige omgeving die je zintuigen streelt .

Van post traumatische stress, naar post traumatische groei

0Dagen0Uren0Minuten0Seconden

Rediscover your money

‘Geld als spiegel tot bewustwording’

Of we het willen of niet we hebben allemaal met geld te maken.
Hoe is jouw relatie met geld? Wat betekent geld voor jou?

In deze workshop ga je jouw relatie met “GELD” onder de loep nemen, dit kan fysiek, emotioneel en mentaal  bevrijdend en verruimend zijn. We werken tijdens deze workshop met de onderliggende overtuigingen en projecties op geld die wij in onze jeugd, of tijdens onze leven hebben aangenomen, en die nu nog steeds actief zijn. Hierdoor beïnvloeden ze jouw ervaringen met geld en jouw leven. Wat gebeurt er wanneer we onszelf ervan overtuigen dat we aan geldgebrek lijden? En hoe gebruiken we deze verhalen en overtuigingen om in de slachtofferrol te blijven hangen, en niet te leven vanuit ons potentieel.

We gaan de onbewuste afstotende kracht van jouw  projecties leren herkennen en neutraliseren.Dit proces zet je regelrecht terug in je kracht. Geld is een menselijke creatie en dient hierdoor ideaal als projectiescherm voor al onze overtuigingen.

Deze workshop geven we ook aan huis, of als je zelf een groep samenstelt en lokatie regelt komen wij deze verrassend diepgaande workshop in besloten sfeer geven. Neem contact op voor meer info en de voorwaarden.

Satori inquiry

De training is bedoeld om alles even los te laten en jezelf de kans te geven een introspectieve blik naar binnen te werpen op wie je NU bent. Om je van daar uit meer te verbinden met wat je nu echt drijft, wat je bezielt, wat je voedt en je kracht geeft. Om te ontsnappen aan de drukte voor een moment van persoonlijk onderhoud. Door intensief zelfonderzoek, gebaseerd op de eeuwenoude Satori techniek van gestructureerde communicatie. In combinatie met trauma ontladingsoefeningen en (actieve) meditaties voor meer ontspanning en balans. Een drie daagse retraite vol bezinning, ontspanning, verdieping, bezieling, verwondering, humor en bevrijding. Op een plek die je zintuigen streelt.

Overig aanbod

Dagworkshops en meditatiedagen

Naast de weektrainingen bieden wij ook dagworkshops en meditatiedagen aan.
Deze worden ad-hoc door het jaar gepland ter ondersteuning van onze clienten en voor trainingsdeelnemers die het werk willen blijven voortzetten. Te denken valt aan The Work van Byron Katie, Zen&Somatics, Satori, Redicover your money, Sharing dagen en terugkomdagen.

We zijn druk bezig met de agenda, maar moeten helaas door de covid-19 maatregelen een slag om de arm houden.

Coaching en begeleiding op afstand met ZOOM

In deze tijd maken we ook steeds meer gebruik van de digitale media om sessies te doen. Veel mensen hebben dit positief ervaren en kiezen er nu voor om al hun sessies via ZOOM of ander medium te doen. Anderen kiezen liever voor persoonlijke sessies.
Daarom kunnen wij onze klanten vanuit heel Nederland ondersteunen en werken wij zo ook met klanten in het buitenland. Wij bieden ZOOM strippenkaarten aan voor aantrekkelijke prijzen zodat je verzekerd bent van de nodige hulp en steun tijdens je proces.

Presentaties en cursussen

Schaay en Schouten en Prosomatics geven trainingen en cursussen op maat.
Een fijne dag voor je team met verdiepende oefeningen, een grote bijeenkomst over trauma en PTSS, training om met stress om te gaan, een cursus over communicatie of overtuigingen we draaien ons hand er niet voor om. Wil je meer weten, neem dan contact met ons op we leggen je alles uit.

Investeren in jezelf

Trainingen kosten geld, maar zie dat als een investering in jezelf. Uit eigen ervaring kunnen wij stellen dat een gelukkiger leven je veel minder geld kost dan een ongelukkig leven. Want wat we allemaal niet doen om ons ongeluk te verbloemen. Dure spullen, verre reizen, te veel “middelen” tot ons nemen, nooit genoeg hebben, steeds meer willen. Het zijn allemaal aspecten die ons handen vol met geld kosten. Daarom is een investering in jezelf om met jeZelf in het reine te komen, het verleden achter je te laten en een nieuwe stap naar de toekomst te zetten de manier om een gelukkiger leven te gaan leiden.

En daarop zeggen wij:

HAPPY IS THE NEW RICH!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Touch the stars
1

Zit je niet lekker in je vel?
Heb je een burn-out?
“Verwen jezelf dan eens met een retraiteweek om aan je klachten te werken en weer helemaal tot jezelf te komen.
Ik heb in Okt 2013 een hele mooie week gehad en ik kwam als herboren terug.”
Sandra Kemp

2

VAN HUIS OM TE LEREN THUISKOMEN

Een groep van twaalf PTSS’ers, zeven veteranen, twee politiemensen en drie burgers, negen mannen en drie vrouwen, met een leeftijdsvariatie van 30 tot 62 jaar, ging gefaciliteerd door de BNMO/STIMOG, een week naar een besloten oord op Ibiza met drie therapeuten en twee verzorgers om door middel van lichaamsgerichte therapie en meditatie een betere grip op zichzelf te krijgen. Vol ambivalente gevoelens van hoop en verwachting tegenover de scepsis en het wantrouwen ten opzichte van een “geitenwollensokken” benadering. Wat lacherig en spottend over het spartaanse regime: geen horloges, telefoons, tablets en laptops, geen alcohol en geen vlees.
Na het uitspreken van commitment aan de structuur begint een week waarin lichaamsbeweging, therapie en meditatie worden afgewisseld met sharing: het met elkaar delen van ervaringen, gevoelens en gedachten. Woede, verdriet, angst, schuld en schaamte komen alle aan bod. Treffend is de parallelliteit: Afghanistan en Cambodja, Libanon en Bosnië, politiewerk en burgertrauma’s blijken enorm veel overeenkomsten te hebben. Emoties laaien hoog op, de therapeuten moeten veelvuldig begeleiding bieden, het ene verhaal is nog schokkender dan het andere…. stilaan ontstaat een sfeer van verbondenheid, van gehoord en begrepen te worden, van herkenning en erkenning. Opvallend is het grote onderlinge vertrouwen in deze groep, in deze bijzondere ontmoeting van vrouwen en mannen, die getekend door hun traumatische ervaringen, elkaar niet of inmiddels nauwelijks kennend, toch de diepste pijn aan elkaar ten toon spreiden, die ze in de kelder van hun ziel dachten te kunnen verbergen, maar die op de deining van de zee der tijd onweerhoudbaar telkens opnieuw kwam boven drijven. Aan het eind van de week is individueel en tesamen de competentie gegroeid om te kunnen omgaan met het verleden, herboren naar huis te gaan en aldus thuis te komen in zichzelf. Lees in de komende Kareoler het verhaal van deze bijzondere week, opgetekend door één van de deelnemers.
Frans Doppegieter

3

Een week lang geen contact met het thuisfront om me volledig te kunnen focussen op mijn eigen proces.
Als moeder van twee jonge kinderen en als vrouw van een militair waren de rollen volledig omgedraaid.
Dankzij deze bijzondere week heb ik mezelf weer terug gevonden.
Ik voel me licht en vrij en ik bruis weer van de energie.

Ik kan het iedereen aanraden!

Lisanne Ybema

4

Dank je wel Caroline en Sander voor de veiligheid, liefde en lessen.
Ik gun iedereen dit thuiskomen in jezelf. Want dat is het 100 %; thuiskomen in jeZelf.

Mirjam Veenema

5

Ben zoooo blij dat Sander mij gevraagd heeft om mee te gaan naar Ibiza!
Nu weet ik dat ik mijzelf geen groter kado had kunnen geven !!
Caroline en Sander, jullie zijn toppers en ik ben jullie heel erg dankbaar !

René Sloots

6

Een trainingsweek- retraite, die aan al mijn verwachtingen voorbij ging.
Tijdens de week krijg je tools aangereikt die ik zeker in het dagelijks leven kan toepassen.
Shir-lee

7

Sander en Caroline, dit power-koppel zijn goed op elkaar afgestemd en zetten samen een trainingsweek- retraite neer, die aan al mijn verwachtingen voorbij ging. Iedereen in de groep krijgt de volle 100% aandacht, waardoor ik enorme stappen vooruit heb kunnen maken in mijn proces.

Shir-lee

8

In een fantastische ambiance met twee goed op elkaar afgestemde trainers een mooie week gehad.
De oefening die op mij veel indruk heeft gemaakt was de Quantum light breath.
Een krachtige oefening die mij diepere lagen heeft laten zien waar gezonde ontlading en integratie in heeft plaatsgevonden.
Koen Verzellenberg

9

Dit is het mooiste cadeau dat je iemand kan geven en daar ben ik enorm dankbaar voor.

10

Wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! De waardering die ik op Ibiza voelde, het jezelf kunnen zijn, de inspirerende en liefdevolle omgeving het voelde allemaal als een warm bad.
Voor iedereen die thuis wil komen bij zich Zelf kan ik de trainingsweek van harte aanbevelen!

Han Baas

11

Ben zoooo blij dat Sander mij gevraagd heeft om mee te gaan naar Ibiza!
Nu weet ik dat ik mijzelf geen groter kado had kunnen geven !!
Caroline en Sander, jullie zijn toppers en ik ben jullie heel erg dankbaar !

René Sloots

12

Dankzij deze bijzondere week heb ik mezelf weer terug gevonden.
Ik voel me licht en vrij en ik bruis weer van de energie. Ik kan het iedereen aanraden!

Lisanne Ybema

13

Een cadeautje voor het leven.
Als ik terug denk aan Thuiskomen in jeZelf dan krijg ik een warm gevoel van binnen, en krijg ik een glimlach van oor tot oor. Dankbaar dat thuiskomen in jeZelf op mijn pad is gekomen. Het heeft mij nu al zoveel gebracht.
Dankjewel wel Caroline en Sander.

Janneke Serraarens

14

Lieve Sander en Caroline, wat jullie samen neerzetten in een trainingsweek daar mogen jullie enorm trots op zijn!  Met veel lof kijk ik terug naar mijn week op Ibiza en ik hoop dat jullie nog veel meer mensen deze ervaring mogen gaan geven!

Jennifer Schouten

15

Wat een intensieve maar vooral mooie week heb ik beleefd op Ibiza!
De persoonlijke en prettige aanpak van Sander en Caroline, de opbouw van de hele week, de fijne groep, de super mooie locatie, het onwijs lekkere en gezonde eten en natuurlijk het mooie weer hebben hier allemaal aan bijgedragen.

Suzanne Jense

16

Lieve Sander en Caroline, dank voor deze bijzondere, levens veranderende ervaring.

Susanne Annot

17

Na deze week ben ik ontspannen en rijk gevuld met nieuwe inzichten naar huis gegaan. Het is fijn om thuis te komen in meZelf. Deze training is echt een kadootje voor jeZelf, ik kan het een ieder aanraden die zich verder wil ontwikkelen. Bedankt!

Laura Ferrarini

Sheers, reviews, recensies en verhalen

Een review over de training schrijven is lastig. Vooral omdat hetgeen het met mij heeft gedaan moeilijk in woorden is uit te drukken. In ieder geval heb ik inzichten gekregen; inzichten die mij en mijn kijk op mijzelf en het leven totaal hebben veranderd. Van ontreddering en chaos in mijn hoofd en leven, heb ik door de gereedschappen die in de training zijn aangeboden nu rust en kracht. Ondanks dat ik direct na de training onverwacht in een totale chaos in mijn privéleven terecht ben gekomen, voel ik dat ik nu door de gereedschappen en technieken in de training op mijzelf kan vertrouwen, dit kan inzetten en toepassen. Dankbaar ben ik! Dank je wel Caroline en Sander voor de veiligheid, liefde en lessen.
Ik gun iedereen dit thuiskomen in jezelf. Want dat is het 100 %; thuiskomen in jeZelf.

En dan stap je het vliegtuig uit op het heerlijke Ibiza en dan denk je: “het gaat eindelijk gebeuren”
Met gezonde spanning en veel motivatie ga ik deze week in! Door teveel voor andere te hebben geleefd en me teveel met andere te hebben bezig gehouden, ben ik mezelf volledig kwijt geraakt. Als ik terugkijk op deze Awereness Intensive Trainingsweek zijn de eerste woorden die in mij opkomen: dankbaarheid en verwondering!
Wat heb ik ontzettend veel geleerd in deze week, en in de sessies daarvoor die ik bij Pro Somatics heb gehad.
Ik kan zeggen dat ik mezelf echt weer heb teruggevonden.
Ik voel me compleet, heb een boost aan zelfvertrouwen en durf eindelijk te zeggen dat ik mezelf heb geaccepteerd, ik sta open voor het ontvangen van liefde en durf ook emoties en gevoelens toe te laten in plaats van deze te blokkeren. Met alle antwoorden die ik heb gekregen van MEZELF en de tools die ik in handen heb kan en durf ik het leven weer aan en lach ik het toe. Dankbaar ben ik dat dit me is aangereikt en dat ik mezelf dit gegund heb.
Lieve Sander en Caroline, wat zijn jullie fantastische mensen met bijzondere gave en een mooi, lief en warm hart! Ik ben echt “thuisgekomen in mezelf” !

Ook mijn grote dank aan Rianne Hordijk die voor de grote uitdaging stond om met mijn allergieën er voor te hebben gezorgd dat ik elke dag gezond en heerlijk gegeten heb !
Ahee!

Mandy de Beer

Ik ging naar Ibiza zonder enige verwachting. Ik had ook geen idee wat we in deze week allemaal zouden doen. Met een open mind ben ik naar Ibiza gegaan en dacht: ik zie het allemaal wel, ik laat het allemaal over mij heenkomen. Nu weet ik dat de trainingsweek een totale life-changer was voor mij. De dingen die in mijn leven zijn gebeurd en die aan mij knaagden zie ik nu in een totaal ander perspectief en het rotgevoel is verdwenen. Ik heb geleerd hoe ik negatieve energie van buitenaf kan afladen en verder kan zonder dat ik last heb van die negatieve invloeden. Ik heb geleerd hoe ik “uit mijn hoofd kan gaan” en kan voelen wat mijn lichaam, mijn hart mij verteld. Voordien was ik een controlfreak die alles moest kunnen beredeneren met het brein. Dit blokkeerde de verwerking van opgelopen trauma’s. Nu voel ik me heerlijk, bevrijd, open, en voel volop happiness!! Happy met mijzelf !!  Kennelijk zien andere mensen dat ook aan mij want een paar keer week maak ik heel bijzondere ontmoetingen mee, heel bijzonder hoe mensen op mij reageren. Ben zoooo blij dat Sander mij gevraagd heeft om mee te gaan naar Ibiza! Nu weet ik dat ik mijzelf geen groter kado had kunnen geven !!
Caroline en Sander, jullie zijn toppers en ik ben jullie heel erg dankbaar !

René Sloots

Bijna mijn hele leven was ik vooral bezig met “de ander” en ben mezelf daardoor uit het oog verloren. Deze zomer bereikte mijn gevoel voor eigenwaarde een dieptepunt en had geen idee hoe het verder moest.Via een collega kwam ik in contact met Caroline en na een paar privé-sessies opperde zij of de trainingsweek misschien iets voor mij was.
In eerste instantie zag ik het helemaal niet zitten, maar gaandeweg begon het toch te kriebelen en uiteindelijk heb ik ja gezegd. En wat ben ik blij dat ik het heb gedaan! De waardering die ik op Ibiza voelde, het jezelf kunnen zijn, de inspirerende en liefdevolle omgeving het voelde allemaal als een warm bad.
Voor iedereen die thuis wil komen bij zich Zelf kan ik de trainingsweek van harte aanbevelen!

Wat een fantastische week! Ik voelde mij meteen thuis
Tijdens de ‘intensive’ onder begeleiding van Sander en Caroline heb ik de rust en kalmte terug gevonden. Ik voelde mij meteen thuis, zowel bij mezelf als bij de groep en ben enorm dankbaar dit proces te hebben gedaan. Bijzonder om zoveel nieuwe inzichten te ontdekken, zonder dat ik mij daarvoor hoefde te forceren. Ik heb genoten van de afwisseling met fysiek intensievere oefeningen en rustigere oefeningen. De balans voelde voor mij perfect!
Ik kan niet wachten tot de volgende keer

Dit is het mooiste cadeau dat je iemand kan geven en daar ben ik enorm dankbaar voor.

De thuiskomen bij jezelf training heeft mij veel meer gebracht dan dat ik vooraf had
kunnen bedenken. Het was een emotionele rollercoaster die ik nooit had willen missen.
Door een veelheid aan verschillende technieken en methodes kwamen verborgen issues,
uit het verleden omhoog en konden worden opgelost.
Ik voel mij nu compleet bevrijd, vol en energie en nog dichter bij mezelf.
Ik had het voorrecht dat ik deze training heb aangeboden gekregen en dit is het mooiste
cadeau dat je iemand kan geven en daar ben ik enorm dankbaar voor.

In een fantastische ambiance met twee goed op elkaar afgestemde trainers een mooie week gehad.
Caroline en Sander bieden voldoende tools aan om mee naar huis te nemen en weer verder mee te werken.
De oefening die op mij veel indruk heeft gemaakt was de Quantum light breath.
Een krachtige oefening die mij diepere lagen heeft laten zien waar gezonde ontlading en integratie in heeft plaatsgevonden.
Het meedoen in de groep heeft me zeker geïnspireerd en doen groeien in mijn eigen verdere ontwikkeling.

Een trainingsweek- retraite, die aan al mijn verwachtingen voorbij ging.

Sander en Caroline, dit power-koppel zijn goed op elkaar afgestemd en zetten samen een trainingsweek- retraite neer, die aan al mijn verwachtingen voorbij ging. Iedereen in de groep krijgt de volle 100% aandacht, waardoor ik enorme stappen vooruit heb kunnen maken in mijn proces. Tijdens de week krijg je tools aangereikt die ik zeker in het dagelijks leven kan toepassen.

Een cadeautje voor het leven.
Als ik terug denk aan Thuiskomen in jeZelf dan krijg ik een warm gevoel van binnen, en krijg ik een glimlach van oor tot oor. Dankbaar dat thuiskomen in jeZelf op mijn pad is gekomen. Het heeft mij nu al zoveel gebracht. Mensen geven zoveel geld uit aan materie, maar waarom niet aan het meest belangrijke je lichaam en geest. Bijzondere inzichten!
Heb genoten van de groep mensen, zo liefde vol.
Dankjewel wel Caroline en Sander.

Na het verlies van mijn partner wilde ik heel graag “beter” worden en rust vinden.
Alles wilde ik wel aangrijpen om dit doel te bereiken om zo verder te kunnen in het leven, samen met mijn dochtertje.
Deze trainingsweek heeft mij hierin enorm verder geholpen.
Ik heb veel over mijzelf geleerd, ben meer open minded geworden, ervaar dingen bewuster en ik heb weer rust mogen ervaren. Door alle tools die ik van jullie heb geleerd, kan ik zeker verder in het leven. Ik kan weer intense blijdschap voelen, beter ontspannen/loslaten, heb meer innerlijke rust gekregen en ik kan weer met meer vertrouwen naar de toekomst kijken! Lieve Sander en Caroline, wat jullie samen neerzetten in een trainingsweek daar mogen jullie enorm trots op zijn!  Met veel lof kijk ik terug naar mijn week op Ibiza en ik hoop dat jullie nog veel meer mensen deze ervaring mogen gaan geven!

Wat een intensieve maar vooral mooie week heb ik beleefd op Ibiza!
De persoonlijke en prettige aanpak van Sander en Caroline, de opbouw van de hele week, de fijne groep, de super mooie locatie, het onwijs lekkere en gezonde eten en natuurlijk het mooie weer hebben hier allemaal aan bijgedragen. Ik had een punt bereikt dat ik echt een andere aanpak nodig had om weer een aantal stappen vooruit te komen. De trainingsweek heeft me waardevolle inzichten gegeven die mijn kijk op mezelf, maar ook echt op alles om mij heen heeft beïnvloed. Die knop zet je natuurlijk niet zomaar om, dus bij thuiskomst zet je de training op je eigen manier voort met de overgedragen kennis en ervaring.

Ik kan alleen maar zeggen dat het een leerzame training was en erg intensief in de positieve zin.
Veel inzichten gekregen in mijzelf, in een juiste omgeving met een lief stel mensen om mij heen die allemaal met dezelfde doelstelling de training volgden.
Ik kan het een ieder aanraden die meer over zichzelf wil leren, en zoals het thema al zegt; Thuis komen bij jezelf.

Een week naar Ibiza, dat klinkt als vakantie. Maar wat was het hard werken! Sander en Caroline zetten een programma neer waardoor je uitgenodigd wordt om echt kennis te maken met je Zelf. Hun professionaliteit en (ervarings-)deskundigheid zorgen voor een veilige, overzichtelijke en warme bedding om te oefenen met je eigen thema’s.
Ze reiken je manieren aan om dit vervolgens ook thuis en op je werk toe te passen.
Een week hard werken, maar meer dan de moeite waard!
Lieve Sander en Caroline, dank voor deze bijzondere, levens veranderende ervaring.

Mijn intentie om aan de Awareness Intensive “Thuiskomen in je Zelf” te gaan deelnemen was om inzichten in me zelf uit te werken en te ontspannen in een mooie omgeving.
Vanaf het moment van aankomen op de prachtige Gazebo Mansion tot het moment van vertrek wordt er een veilige basis neergezet om de reis naar binnen te gaan maken. De trainers zijn zeer professioneel en weten goed in te spelen op de individuele processen van de deelnemers. Er zit een mooie opbouw in de training en er is voldoende ruimte om te ontspannen in een luxe omgeving omringd door de prachtige natuur. De goede maaltijden maken het geheel af.
Grote complimenten voor de beide trainers en de kokkin.
Na deze week ben ik ontspannen en rijk gevuld met nieuwe inzichten naar huis gegaan. Het is fijn om thuis te komen in meZelf. Deze training is echt een kadootje voor jeZelf, ik kan het een ieder aanraden die zich verder wil ontwikkelen. Bedankt!

Sander en Caroline leveren echt wat ze beloven!

Ik zat al een tijdje ‘vast’. Ik had het gevoel dat ik iets moest doorbreken, een laag dieper moest in mijn bewustwording. Maar er zat ook de nodige weerstand. Ik heb in mijn leven verschillende soorten therapieën gehad, tevens voor/door mijn opleiding Psychosociaal Werkende, en had geen idee en/of vertrouwen welke mij dat zou brengen waar ik naar op zoek was. Toen ik hoorde van ‘Thuiskomen in je-Zelf’ had ik meteen het gevoel dat dit het wel eens zou kunnen zijn.

De week was zeer intensief en de nodige weerstand kwam om de hoek kijken. Maar uiteindelijk heeft de week mij gebracht wat ik wilde, wat ik verwachtte en nog veel meer. Wat een geweldige ervaring is dit! Alles klopte. Niet alleen de omgeving en de bijzondere oefeningen, maar ook de perfecte opstelling en afstemming van Caroline en Sander, hebben mij gebracht waar ik wilde komen. Bij mezelf. Ik ben die laag dieper gekomen. Mede daardoor heb meer (zelf)vertrouwen, ben opener, stabieler en ervaar meer rust. Natuurlijk raak ik nog weleens uit balans. Maar dan herken ik wat er gebeurt en door de oefeningen, geleerd in de trainingsweek, kan ik weer vrij snel terugkomen bij mezelf. Ik raak mezelf niet meer helemaal ‘kwijt’ en heb geleerd hoe ik kan ont-spannen en los-laten. Echt geweldig! Ik voel me een ander mens, maar in feite ben ik juist meer mezelf. Ik ben echt thuisgekomen in me-Zelf.

Nogmaals bedankt, lieve Caroline en Sander. Voor de onvoorwaardelijke liefde en steun, voor de ruimte, warmte en veiligheid en voor de nodige ‘zetjes’, precies op het juiste moment. Zonder jullie geweldige, professionele en intuïtieve ondersteuning, was ik niet zover gekomen. En daar ben ik jullie oneindig dankbaar voor. Tot ziens!

Thuiskomen in je Zelf heeft me heel veel gebracht!

Een week weg van alles onder begeleiding van Sander en Caroline is het beste cadeau wat je jezelf kunt geven als je weer dicht bij jezelf wilt komen. Geef je over aan hun warmte in de veilige en relaxte omgeving van Casa Casebo en laat het gebeuren (let it be). Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat ik op m’n gevoel mag, kan en vooral durf te vertrouwen. Wat je voelt dat is er en waar dat door komt staat daar los van. Jouw gevoel wil je wat vertellen, dus erkennen dat het er zit geeft rust. Als je ook nog kunt achterhalen wat dat gevoel veroorzaakt is helemaal super fijn.
Rust is sowieso belangrijker geworden in mijn leven. Nu ik dit schrijf, 4 maanden na terugkomst, bouw ik nog steeds heel bewust rustmomenten in om alleen te zijn met mijn gevoel en mijn eigen gedachten. Wat doet iets met me en waarom eigenlijk? Dit brengt en houdt me zo dicht mogelijk bij mezelf. Dus die ene week Ibiza heeft nog steeds invloed op hoe ik nu mijn leven leid en ik verwacht dat dat nog heel lang zo blijft. Als je wilt ontdekken wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar mogelijk blokkades zitten, dan is dit de week om er concreet mee aan de slag te gaan. 

Het was een bijzondere ervaring deze trainingsweek. Achteraf begreep ik pas wat thuiskomen bij je Zelf betekend, wow!
Diepe rust, ontspanning, alles bewust meemaken , het was geweldig, Hier wil ik meer van.
Dankzij het goede cursus materiaal kan ik thuis de oefeningen ook doen. De accommodatie en verzorging hadden mijn verwachting ver overtroffen.  En natuurlijk het professionele en warme contact van de trainers.
Caroline en Sander, enorm bedankt en tot snel. Ook voor mensen die al ervaring hebben met mindfulness is dit een enorme krachtige transformatie week!

Ik hoop van harte dat deze training zich verder ontwikkeld en dat jullie hier succes mee zullen hebben in welke vorm dan ook!
Het heeft mij in ieder geval erg goed gedaan, ik ben echt wat losser en kan me beter ontspannen…. en heb voor de toekomst tools om dit vaker te kunnen voelen.

Na een intensieve week van leren, luisteren en naar jezelf kijken ben ik een heel stuk wijzer geworden. Het besef dat de balans tussen geest en lichaam zo belangrijk is. Ik heb in 1 week zoveel geleerd en zoveel energie gekregen dat is echt super. Mede door het intensieve en afwisselende programma zijn er veel uitdagingen aangeboden. Ik voel me rustig, sterk en heb weer energie en kijk met een voldaan gevoel terug naar deze week. Het is hard werken in je hoofd en met je lijf maar de beloning is heerlijk. Sander, Caroline en Yvonne super bedankt jullie hebben me genoeg bagage meegegeven om verder te gaan.

De trainingsweek Thuiskomen in je Zelf op Ibiza waar ik aan heb deelgenomen was bijzonder. Echt wat geleerd, echt wat veranderd en echte mensen, mezelf incluis, achter hun maskers vandaan zien komen. Super begeleid door Sander Schouten Caroline Schaay.

VAN HUIS OM TE LEREN THUISKOMEN

Een groep van twaalf PTSS’ers, zeven veteranen, twee politiemensen en drie burgers, negen mannen en drie vrouwen, met een leeftijdsvariatie van 30 tot 62 jaar, ging gefaciliteerd door de BNMO/STIMOG, een week naar een besloten oord op Ibiza met drie therapeuten en twee verzorgers om door middel van lichaamsgerichte therapie en meditatie een betere grip op zichzelf te krijgen. Vol ambivalente gevoelens van hoop en verwachting tegenover de scepsis en het wantrouwen ten opzichte van een “geitenwollensokken” benadering. Wat lacherig en spottend over het spartaanse regime: geen horloges, telefoons, tablets en laptops, geen alcohol en geen vlees.
Na het uitspreken van commitment aan de structuur begint een week waarin lichaamsbeweging, therapie en meditatie worden afgewisseld met sharing: het met elkaar delen van ervaringen, gevoelens en gedachten. Woede, verdriet, angst, schuld en schaamte komen alle aan bod. Treffend is de parallelliteit: Afghanistan en Cambodja, Libanon en Bosnië, politiewerk en burgertrauma’s blijken enorm veel overeenkomsten te hebben. Emoties laaien hoog op, de therapeuten moeten veelvuldig begeleiding bieden, het ene verhaal is nog schokkender dan het andere…. stilaan ontstaat een sfeer van verbondenheid, van gehoord en begrepen te worden, van herkenning en erkenning. Opvallend is het grote onderlinge vertrouwen in deze groep, in deze bijzondere ontmoeting van vrouwen en mannen, die getekend door hun traumatische ervaringen, elkaar niet of inmiddels nauwelijks kennend, toch de diepste pijn aan elkaar ten toon spreiden, die ze in de kelder van hun ziel dachten te kunnen verbergen, maar die op de deining van de zee der tijd onweerhoudbaar telkens opnieuw kwam boven drijven. Aan het eind van de week is individueel en tesamen de competentie gegroeid om te kunnen omgaan met het verleden, herboren naar huis te gaan en aldus thuis te komen in zichzelf. Lees in de komende Kareoler het verhaal van deze bijzondere week, opgetekend door één van de deelnemers.

Deze Retraite / trainingsweek kan ik van harte aanbevelen, ik heb deze retraite gevolgd in oktober 2013. Het was een prachtige en intense week met veel dynamiek en het heeft mij zowel persoonlijk maar ook mijn omgeving heel veel opgeleverd. Bij de ervaren coaches Caroline Schaay , Sander Schouten en Yvonne Welten voelde ik me fijn en veilig. Casa Gazebo Ibiza is een een van de meest luxueuze villa’s op Ibiza en van alle gemakken voorzien. Een prachtig zwembad met heerlijke ruime Balinese hemelbedden, weelderige tuinen, uitzicht op zee, goddelijk eten gekookt door privé kok(s) en het terrein beschikt over een mooi overkapte yoga ruimte, zodat je ook tijdens de meditaties en yoga van buiten kunt genieten. Als je moe bent van ons hectische bestaan, iets hebt op te lossen, jezelf rust, liefde, aandacht, ontspanning en luxe verwennerij gunt……neem dan deel aan deze prachtige week en kom weer in balans!

Echt een aanrader!

Na een intensief jaar kreeg ik de kans om deel te nemen aan de trainingsweek ‘Thuiskomen in jezelf’.
Een week lang geen contact met het thuisfront om me volledig te kunnen focussen op mijn eigen proces.
Als moeder van twee jonge kinderen en als vrouw van een militair waren de rollen volledig omgedraaid.
De prachtige locatie, de liefdevolle steun en aanmoediging van Sander en Caroline, de veiligheid van de groep en de kracht van alle oefeningen die we tijdens deze training hebben gedaan, hebben ervoor gezorgd dat ik me volledig over durfde te geven. Dankzij deze bijzondere week heb ik mezelf weer terug gevonden.
Ik voel me licht en vrij en ik bruis weer van de energie.

Ik kan het iedereen aanraden!